Η Αγγελική Φράγκου ¨αυτοκράτειρα" στη Wall Street

28/08/2021, 01:19
Η Αγγελική Φράγκου ¨αυτοκράτειρα

Σε συγχώνευση των εταιρειών της Navios Maritime Partners L.P. και Navios Maritime Acquisition προχώρησε η Αγγελική Φράγκου, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή στη Wall Street με 148 πλοία χωρητικότητας 20 εκατ. τόνων αξίας 4,2 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για δεξαμενόπλοια, φορτηγά, μεταφοράς χημικών, κοντέινερς.

Κάθε μέτοχος της Navios Acquisition για κάθε μία μετοχή του θα λάβει 0,1275 κοινές μετοχές της Navios Partners.

Η συναλλαγή, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αναμένεται να απλοποιήσει την κεφαλαιακή και οργανωτική δομή των δύο εταιρειών, να δημιουργήσει σημαντική εξοικονόμηση κόστους, μία διαφοροποιημένη βάση περιουσιακών στοιχείων, προσδοκώντας σε υψηλότερα κέρδη και να βελτιώσει το πιστωτικό προφίλ της νέας εταιρείας. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2021, μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Οι Fried, Frank, Harris, Shriver και Jacobson LLP ήταν νομικοί σύμβουλοι και η S. Goldman Advisors LLC οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι για τη Navios Partners, ενώ οι Latham & Watkins LLP, Thomson Hine LLP λειτούργησαν ως νομικοί σύμβουλοι και οι Pareto Securities AS ως οικονομικοί σύμβουλοι της Navios Containers.

Η Navios Maritime Containers ελέγχει έναν στόλο από 29 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 142.821 Teu και η Navios Maritime Partners ελέγχει έναν στόλο από 45 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και 10 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. H Navios Maritime Containers δέχθηκε την πρόταση για εξαγορά από τη Navios Maritime Partners L.P στις 16 Νοεμβρίου του 2020. Υπενθυμίζεται ότι η Navios Partners ελέγχει ήδη το 35,7% της εταιρείας.

H Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και CEO της εταιρείας δήλωσε: «Η νέα εταιρεία θα αποτελεί τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εισηγμένη στις ΗΠΑ με βάση τον αριθμό πλοίων, κατανεμημένους σε τρεις κλάδους που θα εξυπηρετούν πάνω από δέκα αγορές. Πιστεύουμε ότι αυτή η συγχώνευση θα δημιουργήσει μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική εταιρεία, μετριάζοντας την κυκλικότητα του κλάδου. Αυτό θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες στη βιομηχανία και να παρέχουμε αποδόσεις στους μετόχους μας».