Νέο συμβόλαιο της INTRASOFT με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ευρωπαϊκή Πύλη Δεδομένων

27/03/2018, 14:24
intrasoft
Λουξεμβούργο, 27 Μαρτίου 2018

– H INTRASOFT International, παγκόσμια εταιρεία στον τομέα της Πληροφορικής και οι συνεργάτες της ανανέωσαν για τα επόμενα 3 χρόνια τη σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαχείριση και ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Πύλης Δεδομένων (European Data Portal

https://www.europeandataportal.eu/).

Η INTRASOFT International ως υπεύθυνη για το hosting και το λανσάρισμα της web πλατφόρμας που υλοποιήθηκε σε DRUPAL, εφάρμοσε τεχνολογίες αιχμής με σκοπό στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και της πρόσβασης στην πληροφορία. Σύμφωνα με τους όρους της νέας σύμβασης, η INTRASOFT International θα συνεχίσει να συντονίζει όλες τις τεχνολογικές υλοποιήσεις των συνεργατών και θα παρακολουθεί την cloud υποδομή. Επίσης η Πύλη θα ενισχυθεί σημαντικά μέσω του φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξης που εκπόνησε η INTRASOFT σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συνεργάτες.

Η Ευρωπαϊκή Πύλη Δεδομένων αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο των Ευρωπαϊκών προσπαθειών για παροχή πρόσβασης σε δημόσια δεδομένα, σε όλη την Ευρώπη. Τα 800.000 data sets από 34 χώρες αποτελούν ήδη ρεκόρ για την Πύλη.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International σχολίασε: «Το έργο μας στην Ευρωπαϊκή Πύλη Δεδομένων έχει λάβει άκρως εγκωμιαστικά σχόλια σε όλη την Ευρώπη, κάτι που αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα από την εμπιστοσύνη που μας έδειξε εκ νέου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πιστεύουμε σθεναρά στις αρχές της πρόσβασης των δημόσιων δεδομένων και είμαστε υπερήφανοι που βοηθούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιτύχει τους στόχους της στον συγκεκριμένο τομέα.»

Σχετικά με την INTRASOFT International:

Η INTRASOFT International ιδρύθηκε το 1996 και είναι μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής υψηλής ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργεία και Δημόσιους Οργανισμούς σε εθνικό επίπεδο, Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα, Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Απασχολεί 1.700 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης με άριστες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, τα οποία εκπροσωπούν 20 διαφορετικές εθνικότητες και κατέχουν 18 γλώσσες. Με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει φυσική παρουσία μέσω γραφείων, υποκαταστημάτων και θυγατρικών σε 19 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ιορδανία, Κένυα, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Φιλιππίνες, Μαρόκο, Πολωνία, Πορτογαλία, Σουηδία και Αυστραλία), ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως.

www.intrasoft-intl.com