Για την ενίσχυση του επιχειρηματικού κλάδου συζήτησαν Γ. Πατούλης και Β. Κορκίδης

05/02/2021, 13:14
Για την ενίσχυση του επιχειρηματικού κλάδου συζήτησαν Γ. Πατούλης και Β. Κορκίδης

Τις  δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα συζήτησαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδη.

Τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα συζήτησαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδη.

Κατά τη συζήτηση αναζητήθηκαν τρόποι άμβλυνσης του προβλήματος, ενώ τονίστηκε η ανάγκη στήριξης του εμπορικού κόσμου με δεδομένο το οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Ο κ. Κορκίδης χαρακτήρισε αναγκαία την υποστήριξη των μικρομεσαίων οι οποίοι αποτελούν το 52% του επιχειρείν της χώρας και στην πλειονότητα τους υποφέρουν οικονομικά αντιμετωπίζοντας σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι από την Περιφέρεια Αττικής υλοποιούνται ήδη σχετικές δράσεις όπως το πρόγραμμα ύψους 250 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρηματιών ,αλλά και η διάθεση 8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω συγκεκριμένης Δράσης του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Επισήμανε ότι η στήριξη του κλάδου θα συνεχιστεί με νέες δράσεις, καθώς «προτεραιότητά μας είναι να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής στην μετά covid εποχή και σ΄αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας».