Ελληνικές εισαγωγές $572 εκατ. στο Νasdaq

10/02/2021, 08:51
Ελληνικές εισαγωγές $572 εκατ. στο Νasdaq

Εκεί στην Λεωφόρο Αθηνών ( ΕΧΑΕ ) αισθάνονται καλά με τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό χρηματιστήριο;

Υποτίθεται ότι, είχαν κατατεθεί κάποιες προτάσεις για την κεφαλαιαγορά. Οι οποίες έμειναν, ως συνήθως, στα συρτάρια. Και σε διάστημα λιγότερο απο τρείς εβδομάδες, τρεις εταιρείες άντλησαν στο χρηματιστήριο του Nasdaq συνολικά κεφάλαια 572 εκατ. δολάρια.

Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορεί πλέον να προσελκύσει καμία καινοτόμα εταιρεία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δυο Spac, ( ειδικά οχήματα εξαγοράς ) ένα που θα ασχοληθεί με Τουριστική εξαγορά, ένα με ναυτιλιακή εταιρεία, και τέλος μια καινοτόμα επιχείρηση που θα δραστηριοποιηθεί στην τεχνολογία υδρογόνου.

Ωραία. Για τα Spac δεν υπάρχει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Αλλά για την εταιρεία του καυσίμου έχουμε θέμα. Η εισαγωγή θα μπορούσε να γίνει και στην Ελλάδα.

Εισήλθε με ζημιές και άντλησε 160 εκατ. δολάρια ενω η κεφαλαιοποίηση της αποτιμήθηκε σε 700 εκατ. δολάρια.

Αναφέρουμε τα ποσά διότι εσχάτως στην ελληνική αγορά ορισμένοι έχουν πάρει το... μέτρο και υπολογίζουν. Τόσο o τζίρος, τόσο το Ebidta. Τόσο ο τάδε δείκτης.

Αν ήταν έτσι αγαπητοί μου δεν θα υπήρχαν χρηματιστήρια. Μπορεί μια μετοχή να φαντάζει φθηνή να έχει χαμηλό δείκτη, αλλά μάλλον υπάρχει λόγος. Και με μια άλλη με υψηλότερο δείκτη να εμφανίζει υψηλή ανάπτυξη.