Χρυσοχοΐδης προς επιχειρηματίες: Ελάτε να συνεργαστούμε

18/02/2021, 14:53
Χρυσοχοΐδης προς επιχειρηματίες: Ελάτε να συνεργαστούμε

Πρόσκληση στην επιχειρηματική κοινότητα για συνεργασία απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο υπουργός δήλωσε την πρόθεσή του να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αστυνόμευση και να συνεχίσει με πιο εντατικούς ρυθμούς την πάταξη παρεμπορίου και λαθρεμπορίου.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν πρόεδροι των περιφερειακών επιμελητηριακών συμβουλίων της χώρας και εκπρόσωποι φορέων, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες, εξαιτίας παραβατικών συμπεριφορών, τονίζοντας την ανάγκη πάταξης της εγκληματικότητας, ενώ εστίασε στις καταστροφικές συνέπειες του παρεμπορίου.

«Προκαλεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, οδηγεί σε μαρασμό μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, στερεί από τα κρατικά ταμεία σημαντικά φορολογικά έσοδα τα οποία στο τέλος της ημέρας καλούμαστε να τα πληρώσουμε όλοι εμείς, χτυπά άμεσα την απασχόληση. Δεν είναι κάτι απλό και δεν πρέπει να το δούμε ως τέτοιο. Αντίστοιχα πρέπει να χτυπηθεί και το λαθρεμπόριο», υπογράμμισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνει πιο έντονη η αστυνόμευση με πεζές περιπολίες και περισσότερες στοχευμένες δράσεις, αναφέρθηκε στις επιτυχίες που σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ. στην πάταξη του λαθρεμπορίου- ειδικά των τσιγάρων- και στην απόφαση του να πατάξει το παρεμπόριο σε όλη τη χώρα.

Επίσης μίλησε για την ενίσχυση των συνοριοφυλάκων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους εκπροσώπους επιμελητηρίων και φορέων για την πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος. «Ελάτε να συνεργαστούμε», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος πρότεινε να καθιερωθούν τακτικές επαφές με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, για την συζήτηση τυχόν προβλημάτων.