Θήβα: Ενεργοποιήθηκε το δίκτυο φυσικού αερίου

02/03/2021, 11:42
Θήβα: Ενεργοποιήθηκε το δίκτυο φυσικού αερίου

Αρχίζει άμεσα η υλοποίηση των συνδέσεων των ενδιαφερόμενων καταναλωτών στη Θήβα με το δίκτυο φυσικού αερίου, μετά την ενεργοποίησή του από τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου.

Σημειώνεται ότι σε όλους τους καταναλωτές παρέχεται έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης.

Το δίκτυο, μήκους 14 χιλιομέτρων, διέρχεται από κεντρικούς δρόμους της πόλης, στους οποίους βρίσκονται σπίτια, επιχειρήσεις, καθώς και δημόσια και δημοτικά κτίρια όπως κέντρα υγείας, σχολεία, αθλητικοί χώροι κ.ά.

Το υφιστάμενο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στη Θήβα κατασκευάστηκε το 2007, αλλά μέχρι σήμερα παρέμενε ανενεργό και ανεκμετάλλευτο.

Όπως αναφέρει η ΔΕΔΑ, οι συνδέσεις επί του υφιστάμενου δικτύου στη Θήβα αποτελούν, ουσιαστικά, τον προπομπό των μεγάλων έργων για την ανάπτυξη υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται μέσα στην άνοιξη του 2021.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ για την πενταετία 2021-2025, προβλέπεται η κατασκευή συνολικά 328 χιλιομέτρων δικτύου και τουλάχιστον 17.500 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών σε Χαλκίδα, Θήβα, Λαμία, Λιβαδειά, Καρπενήσι και Αμφισσα.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 50,7 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.