Βρετανία: Μαζική αύξηση κρατήσεων προς την Ελλάδα

05/03/2021, 16:23
Βρετανία: Μαζική αύξηση κρατήσεων προς την Ελλάδα

Οι Βρετανοί τουρίστες προσανατολίζονται τώρα προς ό,τι είναι πιθανό να είναι ανοικτό το καλοκαίρι και η Ελλάδα έχει κεντρική θέση, καθώς η κυβέρνησή της υποστηρίζει πλήρως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου Trailfinders, Τόμπι Κέλι, που μίλησε στο Reuters. Ο Κέλι έκανε λόγο για μαζική αύξηση των κρατήσεων σε ελληνικούς προορισμούς.

Αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά γραφεία προωθούν για το καλοκαίρι κρατήσεις για «ήλιο και θάλασσα» στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, μεταδίδει το Reuters προσθέτοντας πως και η Κύπρος, χωρίς να περιμένει τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε χθες ότι οι εμβολιασμένοι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν αν εισέρχονται από την 1η Μαΐου στην επικράτειά της χωρίς να χρειάζονται τεστ ούτε να μείνουν σε καραντίνα.

Το πρακτορείο σημειώνει πως η Αθήνα απευθύνεται απ' ευθείας στους Βρετανούς καταναλωτές. Αυτοί που θα έχουν εμβολιαστεί δεν θα χρειαστεί να κάνουν τεστ, είτε με τις ευλογίες της ΕΕ είτε χωρίς αυτές, δήλωσε σε συνεντεύξεις του σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με το Reuters, η θέση της Ελλάδας και οι παρόμοιες διαβεβαιώσεις εκ μέρους της Ιταλίας έρχονται σε αντίθεση με το μήνυμα από τη Γαλλία ότι δεν βιάζεται να υποδεχθεί και πάλι τους Βρετανούς.

Σημειώνει επίσης πως η κούρσα για την έκδοση διαβατηρίων εμβολιασμού ενισχύει τον ανταγωνισμό μεταξύ των ταξιδιωτικών γραφείων και των τουριστικών προορισμών για να προσελκύσουν τους Βρετανούς τουρίστες, καθώς η Βρετανία είναι η μοναδική μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που είναι πιθανό να έχει εμβολιάσει μέχρι το καλοκαίρι μεγάλο μέρος του ενήλικου πληθυσμού της.