Αδ. Γεωργιάδης: Απομακρύνεται το άνοιγμα της αγοράς

10/03/2021, 15:34
Αδ. Γεωργιάδης: Απομακρύνεται το άνοιγμα της αγοράς

Όσο συνεχίζονται οι διαδηλώσεις που ευθύνονται για την διασπορά του κορωνοϊού, τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα ανοίγματος της αγοράς τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι «αυτή την καθημερινή εικόνα των διαδηλώσεων και των καταλήψεων τη στηρίζει επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ έστειλε μήνυμα σε όλους τους εμπόρους που, όπως είπε τον ρωτούν καθημερινά «πότε θα ανοίξουμε», ότι «όσο ο ιός μεταδίδεται - και ο ιός μεταδίδεται στις μαζικές διαδηλώσεις όπως και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο κοινωνικής κινητικότητας- τόσο απομακρύνεται το άνοιγμα των καταστημάτων. Εάν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται».

Ο υπουργός χαρακτήρισε σοκαριστικές μέχρι και «εμετικές» τις χθεσινές εικόνες στη Νέα Σμύρνη, τονίζοντας ότι κανένας δεν μπορεί ελαφρά τη καρδία να τις προσπεράσει. «Το μίσος αυτών των ανθρώπων, των λεγομένων αντιεξουσιαστών, προς την αστυνομία, προς τη θρησκεία, προς την Ελλάδα, έχει καταντήσει εμετικό», ανέφερε.

Σχετικά δε με τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «έκανε επίσημο κάλεσμα να πάει ο κόσμος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στις πορείες υπέρ του Κουφοντίνα είναι κάθε μέρα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταστρέψει όλη την Ελλάδα για τον Κουφοντίνα, να βγει να μας το πει», συμπλήρωσε.

Για το γεγονός της περασμένης Κυριακής, όπου αστυνομικός χτύπησε πολίτη στη Νέα Σμύρνη, επεσήμανε ότι είναι απολύτως βέβαιον ότι ο αστυνομικός δεν έπρεπε να χτυπήσει έτσι βάναυσα το νεαρό. «Δεν έχει σημασία ούτε ποιος είναι, ούτε εάν έχει συλληφθεί, ούτε τι πιστεύει, ούτε τι κόμμα ψηφίζει. Η Αστυνομία δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της σύλληψης να ασκεί περισσότερη βία από την αναγκαία για να γίνει η σύλληψη», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, πρόσθεσε «Είναι απολύτως βέβαιον ότι και χθες κάποιοι κατέβασαν από τη μηχανή έναν αστυνομικό και προσπάθησαν να τον σκοτώσουν. Το ότι δεν τα κατάφεραν είναι το ευτυχές γεγονός».

«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται ένα νέο Δεκέμβριο του 2008. Δεν θα τους βγει. Δεν είναι η ώρα για διχασμό. Πρέπει ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας να αναλάβει να συγκρατήσει πλέον τις οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και να αφαιρέσει όλη αυτή την πολιτική κάλυψη που δίνει κάθε βράδυ στις διαδηλώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ποιος χαϊδεύει αυτούς τους ανθρώπους; Ποιος τους καλύπτει; Ποιος τους βγάζει κάθε μέρα στον δρόμο; Ποιος τους λέει, καλά κάνετε και κατεβαίνετε; Δεν είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας; Την ευθύνη των διαδηλώσεων την πήρε ο κύριος Τσίπρας όταν δημόσια σε συνέντευξή του στον κύριο Σρόιτερ είπε να διαδηλώνει ο κόσμος», συμπλήρωσε.

Όλα αυτά που συμβαίνουν, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, «δυστυχώς, θα επηρεάσουν την οικονομία, την αγορά, την τσέπη μας και τα πάντα. Ο λόγος που έχουμε κλειστό το λιανικό εμπόριο, τα σχολεία και όλα τα υπόλοιπα, δεν είναι γιατί θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Είναι γιατί η μείωση της κοινωνικής κινητικότητας είναι ο μόνος τρόπος για να περιορίσεις την πανδημία. Όσο περισσότερο συγχρωτίζονται, τόσο περισσότερο ο ιός μεταδίδεται».