Χρ. Σταϊκούρας για 30ετές ομόλογο: Πλήρης επιστροφή στις διεθνείς αγορές

17/03/2021, 16:15
Χρ. Σταϊκούρας για 30ετές ομόλογο: Πλήρης επιστροφή στις διεθνείς αγορές

«H έκδοση συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά την επιτυχή έκδοση του 30ετούς ομολόγου όπου το Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ.

«Καταδεικνύει και επιβεβαιώνει», συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας, ακόμη πιο εμφατικά σε σύγκριση με προηγούμενες εξόδους στις αγορές, την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη διαχείριση, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Παράλληλα, πρόσθεσε, «αποτελεί ένα επιπλέον θετικό βήμα, το οποίο αναμένεται να συνδράμει, καταλυτικά, στις μελλοντικές αναβαθμίσεις του αξιόχρεου της χώρας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η συγκεκριμένη έκδοση σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή της χώρας μας στις διεθνείς αγορές και συμβάλλει στην εξομάλυνση της καμπύλης των αποδόσεων, παρέχοντας ταυτοχρόνως ασφάλεια στους επενδυτές, καθώς χρονικά ξεπερνά -κατά πολύ- την περίοδο που εκπνέουν τα συμφωνημένα με τους θεσμούς μέτρα διευθέτησης για το χρέος.

Η έκδοση, όπως ανέφερε, διακρίνεται για τη σημαντική ζήτηση, το χαμηλό κόστος δανεισμού και την εξαιρετική ποιότητα της.