Γ. Τσακίρης: «Λεφτά στο χέρι» σε εστίαση και τουρισμό

01/04/2021, 17:02
Γ. Τσακίρης: «Λεφτά στο χέρι» σε εστίαση και τουρισμό

Σε μια νέα δράση χρηματοδότησης που ετοιμάζεται για την εστίαση και τον τουρισμό και αφορά κεφάλαιο επανεκκίνησης ή κάλυψης ζημιών -«πρόκειται για λεφτά στο χέρι»- έκανε λόγο ο  υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, διευκρινίζοντας ότι η διάρκεια των παροχών εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας - «αν πάνε όλα καλά, θα είναι εφάπαξ», είπε.

Ο κ. Τσακίρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης είπε ότι είναι δύο χρηματοδοτικά εργαλεία που θα λειτουργούν συμπληρωματικά. Το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι εμπροσθοβαρές ενώ το ΕΣΠΑ αφορά σε περίοδο επτά ετών και θα αφορά σε μεγαλύτερο εύρος χρόνου.

Σημείωσε δε ότι το υφιστάμενο ΕΣΠΑ θα έχει εκταμιευθεί πλήρως μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023 για να μη χαθεί κανένα ευρώ, ενώ ήδη το νέο ΕΣΠΑ είναι σε διαπραγμάτευση στην ΕΕ. Πρόκειται για ένα μεγάλο πακέτο που μαζί με την εθνική συμμετοχή φτάνει στα 26 δισ. ευρώ τόνισε ο υφυπουργός και υπογράμμισε ότι στο νέο ΕΣΠΑ σχεδιάζονται για την αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστιασμένες δράσεις που να αφορούν τη μετα-πανδημία εποχή, ενώ συμπλήρωσε ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για ευελιξία και ταχύτητα στις πληρωμές.

Επίσης, ο κ. Τσακίρης αναφέρθηκε και σε δύο προγράμματα που τρέχουν τώρα και έχουν αυξημένη ζήτηση: Για τη δράση που αφορά στα θερμαντικά σώματα θα δοθεί παράταση μετά τις 28 Απριλίου και ίσως και για τον χειμώνα που έρχεται, ενώ για τη δράση για τα «e shop» θα κλείσει για λίγες μέρες, θα πληρωθούν όσοι εντάχθηκαν και θα ξανανοίξει να μπουν οι επόμενοι, μέχρι εξάντλησης των κεφαλαίων.