Έρχεται Aναβάθμιση της οικονομίας

09/04/2021, 10:53
Έρχεται Aναβάθμιση της οικονομίας

 Οι τιμές φέρνουν τις ειδήσεις. Το προαίωνιο ερώτημα στην χρηματιστηριακή απαντήθηκε καθώς η σταθερή άνοδος του χρηματιστηρίου το τελευταίο διάστημα έχει συνοδευθεί απο σημαντικές ειδήσεις – οι οποίες χάνονται ίσως και απασχολούν μόνο την μικρή ελληνική επενδυτική κοινότητα.

Και όπως θα δούμε, όλα αυτά οδηγούν ίσως σε μια πιθανή αναβάθμιση μαζί με την είσοδο ορισμένων μετοχών στον Δείκτη Msci στις 11 Μαϊου.

Έχουμε και λέμε :

Προχωρεί η αύξηση κεφαλαίου 1,1 δισ. ευρώ της Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση προσφορών για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού, Εννέα απο τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες κατέθεσαν προσφορές για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, Πωλήθηκε- επιτέλους η Εθνική Ασφαλιστική. Η Lamda ανακοίνωσε την χρηματοδότηση απο τις δυο τράπεζες για τα έργα στο Ελληνικό.

Σ άλλες εποχές, όπου οι τράπεζες δεν θα κυριαρχούσαν σε χρηματιστηριακό επίπεδο ο Γενικός Δείκτης θα βρισκόταν πάνω από τις 1000 μονάδες – αντίθετα με την σημερινή στρέβλωση παραμένουμε κοντά στις 900 μονάδες.

Η ίδια κινητικότητα παρατηρείται και σε εταιρικό επίπεδο, οπότε αρκετοί περιμένουν ότι, λόγω των τραπεζών πιθανότατα να έχουμε μια αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας η οποία ίσως έλθει μαζί με το γενικότερο άνοιγμα της αγοράς.