Θ. Σκυλακάκης: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους πληττόμενους από την πανδημία

20/04/2021, 11:31
Θ. Σκυλακάκης: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους πληττόμενους από την πανδημία

Μέτρα για την ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων αλλά και των εργαζόμενων εποχικά στον Τουρισμό θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες από το υπ. Εργασίας, ενώ όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους, σύμφωνα με τον  αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.

Ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να απαλλαγούν από τα τεκμήρια διαβίωσης συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων που δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα στα εισοδήματα τους.

Διευκρίνησε παράλληλα ότι το ίδιο θα ισχύσει και για την υποχρέωση της πραγματοποίησης ηλεκτρονικών δαπανών σε ποσοστό 30% του εισοδήματος. Οπως εξήγησε, στην περίπτωση αυτή οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με πιο σύνθετα κριτήρια, τα οποία θα είναι και ηλικιακά.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες και διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πληρωμές καθώς τα χρήματα είναι διαθέσιμα.

Τέλος, για την προκαταβολή φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είπε ότι αυτό αποτελεί, όπως και μια σειρά άλλων θεμάτων, αντικείμενο συζήτησης με τους Θεσμούς, η οποία θα γίνει σήμερα.