Χρ. Σταϊκούρας: «Παράθυρο» για επέκταση της στήριξης στην εστίαση και σ’ άλλους κλάδους

20/04/2021, 16:56
Χρ. Σταϊκούρας: «Παράθυρο» για επέκταση της στήριξης στην εστίαση και σ’ άλλους κλάδους

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους μικρομεσαίους τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος στήριξης της εστίασης και σ’ άλλους κλάδους της οικονομίας.

Πρόκειται για τη δράση στήριξης, συνολικού προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε την 1η Απριλίου του 2021 και αφορούσε την παροχή κεφαλαίου κίνησης για την αγορά πρώτων υλών.

Ο κ. Σταϊκούρας άφησε «παράθυρο» βελτίωσης των μέτρων για ένδυση και υπόδηση, δεσμεύθηκε για περαιτέρω στήριξη των επαγγελματιών των Σχολών Οδηγών μέσω της Επιστρεπτέας 7, ξεκαθάρισε ότι δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές, και για το θέμα της μείωσης ενοικίων υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα δει για πόσο μπορεί να το αντέξει.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η κρίση λόγω του πανδημίας είναι βαθιά και το έλλειμμα θα είναι μεγαλύτερο, όπως και το χρέος. Παράλληλα όμως, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και συνολικά για την πορεία της οικονομίας.

Οι λόγοι είναι ότι δεν πλήττεται όλο το κομμάτι της κοινωνίας, αυξήθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις κατά 21 δισ. ευρώ -κάτι που όπως εκτίμησε θα βοηθήσει στο άμεσο μέλλον για την τόνωση της κατανάλωσης-, προέβλεψε ότι ο τουρισμός θα έχει καλύτερη πορεία από πέρσι και αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.