Κ.Κόλλιας: Οδηγός για επιστροφή σε βιώσιμη ανάπτυξη οι ελαφρύνσεις

22/04/2021, 17:48
Κ.Κόλλιας: Οδηγός για επιστροφή σε βιώσιμη ανάπτυξη οι ελαφρύνσεις

Με αφορμή τις ελαφρύνσεις, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, μιλώντας στο διαδικτυακό σεμινάριο του ΟΕΕ, για το πρόγραμμα, Γέφυρα 2, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Χαιρετίζουμε τις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνεις, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για παρεμβάσεις, που έχουν άμεσο στόχο την ανακούφιση των επιχειρήσεων, τόσο στη φορολογία (μείωση προκαταβολής φόρου, μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές στο 22% και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης), όσο και στο ασφαλιστικό (επέκταση της μείωσης κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και για το 2022). Είναι μέτρα, τα οποία είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, στον δρόμο για την ταχύτερη δυνατή ανασύνταξη της ελληνικής οικονομίας. Και χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι αποτελούν προτάσεις, που έχει καταθέσει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Με μέτρα, όπως αυτά, σε συνδυασμό με την σωστή εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι δεδομένο ότι η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να επανέλθει σε βιώσιμους και υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης".