Χρ. Σταϊκούρας: "Όλα τα κοινωνικά στρώματα θα βοηθηθούν"

21/09/2021, 18:31
Χρ. Σταϊκούρας:

Για ασάφειες και αυταπάτες κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την αναδιάρθρωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

"Το ιδεολογικό μας πρόσταγμά είναι κοινωνικός φιλελευθερισμός, κοινωνική ανταποδοτικότητα, περισσότερος πλούτος και δίκαιη κατανομή του πλούτου. Συνεχίζουμε τη προσπάθεια μας με ορθολογισμό, ρεαλιστικότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, διορατικότητα και μετριοπάθεια, απέναντι στις φωνές των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζονται από ασάφειες, ψευδαισθήσεις, αυταπάτες και που δεν πείθουν ούτε τους βουλευτές της", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, υπεραμυνόμενος της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει "το ταχύτερο την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για να συζητηθεί το θέμα της ρευστότητας της οικονομίας, παρουσία των τραπεζιτών".

Κατά τη συζήτηση ο κ. Σταϊκούρας απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ενισχύει τους πλούσιους και φτωχοποιεί τη κοινωνία, αναλύοντας όλα τα μέτρα στήριξης που έχει ψηφίσει τα δύο τελευταία χρόνια και όπως τόνισε "είναι κυρίως υπέρ των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων".

"Οι πολυετείς θυσίες της κοινωνίας και οι προσπάθειες ανάκαμψης της αλλά και οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση έπιασαν τόπο. Οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ταχύτατη επιστροφή στη κανονικότητα και ορθή πορεία της χώρας και της οικονομίας".

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι "δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα" και ότι "υπάρχει ανεργία ανισότητα και φτώχεια", όμως, όπως είπε, "υπάρχουν και όλοι οι οικονομικοί δείκτες που συγκλίνουν ότι λειτουργούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για αυτό πετυχαίνουμε τους στόχους μας".

"Η ουσιώδης διαφορά μας είναι ότι εμείς είμαστε με το σύνολο της κοινωνίας. Είμαστε υπέρ της παραγωγής του πλούτου που παράγεται και διανέμεται δίκαια. Όλη η κοινωνία θα πάρει μέρισμα. Όλα τα κοινωνικά στρώματα θα βοηθηθούν. Επιστρέφουμε στο σύνολο της κοινωνίας το οικονομικό μέρισμα από την προσπάθεια που έχει η ίδια καταβάλει, με όρους δικαιοσύνης και αυτό αφορά κυρίως όλη τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα", υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.