Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά σε Προγράμματα Διεθνών Ανταλλαγών της AFS Greece για μαθητές

09/11/2021, 19:18
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά σε Προγράμματα Διεθνών Ανταλλαγών της AFS Greece για μαθητές

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η AFS Intercultural Programs (Ελληνικά Μορφωτικά Προγράμματα Διεθνών Ανταλλαγών, AFS Greece) προσφέρει ευκαιρίες υποτροφιών σε Έλληνες μαθητές Λυκείου για να συμμετάσχουν σε προγράμματα διεθνών ανταλλαγώνστο εξωτερικό, στο πλαίσιο του Global Citizen Scholarship Program που υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, η AFS Greece με τη δωρεά του ΙΣΝ προσφέρει 11 πλήρεις υποτροφίες σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους μαθητές, για σπουδές στην Αργεντινή, το Βέλγιο, τον Καναδά, τη Δανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, τη Σερβία, τη Σουηδία, την Τυνησία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, προσφέρονται και μερικές υποτροφίες για σπουδές στην Τσεχία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ελβετία.

Τον προηγούμενο χρόνο, το πρόγραμμα Global Citizen Scholarship Program έλαβε σχεδόν 450 αιτήσεις, από περισσότερες από 80 κοινότητες στην Ελλάδα και την Κύπρο, για 13 διαθέσιμες υποτροφίες, αριθμός κατά 50% αυξημένος σε σχέση με το πρώτο έτος υλοποίησης του προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα περνούν μια ακαδημαϊκή χρονιά στη χώρα υποδοχής τους, ζώντας μαζί με μια τοπική οικογένεια. Οι αιτήσεις είναι ανοικτές για τους συμμετέχοντες που είναι γεννημένοι μεταξύ 1-1-2004 και 31-12-2007. Η AFS Greece είναι υπεύθυνη τόσο για την επιλογή των συμμετεχόντων όσο και για την επιλογή των σχολείων και οικογενειών υποδοχής στις εκάστοτε χώρες.

«Η AFS παρέχει σε χιλιάδες μαθητές σε όλο τον κόσμο ευκαιρίες διαπολιτισμικής μάθησης που είναι καθοριστικές για την καλλιέργεια του χαρακτήρα τους, καθώς και για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους που θα βοηθήσουν τα παιδιά να κάνουν τη διαφορά σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε η Βάλι Παπαδημητρίου, Διευθύντρια του προγράμματος υποτροφιών της AFS στην Ελλάδα.

«Το ΙΣΝ είναι υπερήφανο που συνεχίζει να υποστηρίζει την AFS, προκειμένου να παρέχει στους Έλληνες μαθητές Λυκείου την ευκαιρία να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και άλλους πολιτισμούς. Καθώς ο κόσμος μας συνεχίζει σταδιακά να “ξανανοίγει” και το πρόγραμμα εισέρχεται στο τρίτο του έτος, προσβλέπουμε σε ακόμη περισσότερους μαθητές που θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγών, μέσα από πλήρεις ή μερικές υποτροφίες», δήλωσε η Casey Russo, από το Τμήμα Διαχείρισης Δωρεών του ΙΣΝ.

Η διαδικασία της διαδικτυακής υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Ιανουαρίου 2022, για τα ακαδημαϊκά προγράμματα που ξεκινούν το φθινόπωρο του 2022. Για να υποβάλετε αίτηση, να μάθετε περισσότερα ή να εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις, επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://afs.org.gr. Για άμεσες ερωτήσεις, μπορείτε να στείλετε email στη διεύθυνση [email protected].