Σκυλακάκης: Είναι πιθανό η Ευρώπη να μπει σε ύφεση – Η Ελλάδα θα αντισταθεί

22/09/2022, 14:51
Σκυλακάκης: Είναι πιθανό η Ευρώπη να μπει σε ύφεση – Η Ελλάδα θα αντισταθεί

Ο κ. Σκυλακάκης απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για την πορεία της τιμής του φυσικού αερίου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», μίλησε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «το 2023 στη χώρα θα γίνουν εκλογές και αυτό επηρεάζει τις εκτιμήσεις των οίκων αξιολόγησης».

Και πρόσθεσε πως «μετά τις εκλογές τα πράγματα θα είναι διαφορετικά καθώς θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα», ενώ χαρακτήρισε ως «ανεύθυνη» μια κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα μνημόνια φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως για την κρατικοποίηση της ΔΕΗ «πρέπει να μπει κανά δισεκατομμύριο ευρώ, ζεστό χρήμα» ενώ διερωτήθηκε ποιος θα βρεθεί να δανείσει.

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για την πορεία της τιμής του φυσικού αερίου που έχει διακυμάνσεις, επισημαίνοντας πως είναι πιθανό η Ευρώπη μπει σε ύφεση και η Ελλάδα θα αντισταθεί ώστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο στη χώρα.

Σταϊκούρας: Χτίζουμε δίχτυ ασφαλείας πάνω από την κοινωνία, με σεβασμό στη δημοσιονομική σταθερότητα

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση χτίζει δίχτυ ασφαλείας πάνω από την κοινωνία, σεβόμενη όμως την ανάγκη για δημοσιονομική σταθερότητα», κατά τη συζήτηση του συμπληρωματικού Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια, και της πρώτης δέσμης μέτρων προς υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Ως κυβέρνηση, έχουμε πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας. Παρά την πολύ θετική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, που αναγνωρίζουν όλοι, εντός και εκτός Ελλάδος, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή θολώνει σημαντικά από μια δύσκολη πραγματικότητα. Συνεπώς, αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, συναισθανόμαστε την αγωνία των συμπατριωτών μας. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για συνεχή και ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των πολιτών, κυρίως των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Και όλα αυτά τα αποδεικνύουμε έμπρακτα, γενναία και αποτελεσματικά, χτίζοντας, την τελευταία τριετία, ένα αποδεδειγμένα επαρκές δίχτυ ασφαλείας, πάνω από την κοινωνία, σεβόμενοι όμως και την ανάγκη για δημοσιονομική σταθερότητα», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο Υπουργός Οικονομικών που κατέθεσε πίνακα που, όπως είπε, αποδεικνύει ότι «ο Έλληνας πολίτης, το ελληνικό νοικοκυριό πληρώνει τελικά ρεύμα, από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη”, υπογράμμισε ότι “ουσιαστικά, είναι οι πάροχοι που χρηματοδοτούν το μεγαλύτερο κομμάτι των επιδοτήσεων».