Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα - Δεν επιβεβαιώνει η κυβέρνηση

16/04/2018, 15:12
yildirim

Σε έναν απίστευτο ισχυρισμό προχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος δήλωσε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από τουρκική βραχονησίδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Σε ομιλία του σήμερα, ο Γιλντιρίμ αναφέρθηκε στην Ελλάδα και μάλιστα στις ενέργειες να προκληθεί ένταση: «Είμαστε ενήμεροι για κάποιες ενέργειες του γείτονά μας της Ελλάδας, η οποία προκαλεί την αύξηση της έντασης, από καιρού εις καιρόν στο Αιγαίο. Αυξήσεις σε αυτές τις εντάσεις πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα ειδικά στα θέματα ιδιοκτησίας. Πάλι βλέπουμε ενέργειες που μοιάζουν με αυτές που γίνονται στα Καρντάκ (σ.σ. τα Ίμια) και πάλι στα νησάκια ανοιχτά του Ντιντίμ, έγινε μία απόπειρα να μπει ελληνική σημαία σε ακατοίκητο έδαφος. Η ακτοφυλακή παρενέβη με τις κατάλληλες ενέργειες και κατέβασε τη σημαία από εκεί».

Την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικροί Ανθρωποφάγοι» φέρεται να ύψωσαν πριν από τρεις ημέρες τρεις νεαροί από τους Φούρνους.samos24.gr

Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος

Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται ο Τούρκος πρωθυπουργός, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγω για προκλητική και καταδικαστέα δήλωση από την πλευρά του Yildirim.
«Δεν δεχόμαστε καμία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος» δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.