Μανιαδάκης: Δέχθηκα πιέσεις να υποδείξω χρηματισμό πολιτικών

03/01/2019, 11:02
1

Για πιέσεις που δέχθηκε προκειμένου να αναφέρει ότι οι Αντώνης Σαμαράς, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Στουρνάρας χρηματίστηκαν από την Novartis έκανε λόγο ο Νίκος Μανιαδάκης.

Ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας, αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία μίλησε στο τηλεοπτικό δελτίο του Σκάι και υποστήριξε πως δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μανιαδάκης ανέφερε επίσης πως είχε δεχθεί πρόσκληση από τον Άδωνι Γεωργιάδη όταν ήταν υπουργός Υγείας, να συμμετάσχει στην ομάδα που διαπραγματευόταν με την τρόικα των δανειστών, ωστόσο ουδέποτε διετέλεσε αξιωματούχος του υπουργείου. Όσον αφορά τον Γιάννη Στουρνάρα, δήλωσε πως ήταν καθηγητής του στο Πανεπιστήμιο και πως δεν είχαν ιδιαίτερη συνεργασία κατά την εποχή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

«Μου ζητήθηκε να γνωρίσω αν έχουν λάβει αμοιβές, το αρνήθηκα και το αρνούμαι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τίθεται υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει. Μού καταστρέφουν τη ζωή, την τιμή την υπόληψή μου, με έχουν ελέγξει επανειλημμένα» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό και πρόσθεσε πως αντιμετωπίζει την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας επειδή ένας άλλος προστατευόμενος μάρτυρας «αορίστως είπε ότι πήρα 120.000 ευρώ… Δεν γνωρίζω κανέναν που έχει κάνει έκνομη πράξη, είμαι καθηγητής, τεχνοκράτης, που πήγα να βοηθήσω τη χώρα μας».