Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: Υπό εξέταση lockdown στην Αττική όπως τον Μάρτιο

09/02/2021, 11:39
Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: Υπό εξέταση lockdown στην Αττική όπως τον Μάρτιο

Σύσκεψη για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης θα πραγματοποιηθεί στη 1.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων να είναι ορατό. Μάλιστα νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε πως η εισήγησή του, αν και σήμερα τα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ συνεχίσουν ανοδικά, θα είναι ένα lockdown στην Αττική όπως τον περασμένο Μάρτιο.

 

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13.30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα. Στο πλαίσιο της σύσκεψης αναμένεται να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε ήδη από χθες, όταν βρισκόταν στο Ισραήλ, για τα νέα στοιχεία και αποφασίστηκε η σύγκληση της σημερινής σύσκεψης.

«Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από αυτό που προστάζει η ανάγκη. Άρα λοιπόν η δική μου, εικόνα με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως, αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, -θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ-, και η εισήγησή μου αν θέλετε στην Επιτροπή θα είναι, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου, που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο Open.