Ο Α. Τσίπρας ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο

13/02/2021, 18:25
Ο Α. Τσίπρας ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο

Στο θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων που απασχολεί την κοινή γνώμη αναφέρεται με σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας, Αλέξης Τσίπρας.

Στο θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων που απασχολεί την κοινή γνώμη αναφέρεται με σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας, Αλέξης Τσίπρας, ενώ στρέφει τα πυρά του προσωπικά προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Με ανάρτηση στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας, επανήλθε στο ζήτημα της παραίτησης του πρώην πλέον καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Στο κείμενο του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν θα κατηγορήσω ποτέ κανέναν για τη φιλία ή τη στενή συναναστροφή με ανθρώπους, που σήμερα αποκαλύπτεται ότι δεν ήταν ακριβώς αυτοί που η εικόνα τους έδειχνε, αλλα θεωρώ ανήθικο, όταν πια ξέρουμε, να μην παίρνουμε θέση.

Ο κος Μητσοτάκης δεν οφείλει απλά να πάρει θέση, όπως του ζητούν επισήμως πολλοί από τους καταγγέλλοντες.
Ο κος Μητσοτάκης οφείλει και να πάρει θέση αλλά και να δώσει εξηγήσεις, αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ρωτά για ποιο λόγο η υπουργός κα Μενδώνη, ενώ γνώριζε, όποως αναφέρει ο κ. Τσίπρας επί δυο εβδομάδες παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού;


Αν ο λόγος δεν είναι οι εντολές του, τότε οφείλει να ζητήσει αμέσως την παραίτηση της Υπουργού του. Αν όμως ο λόγος είναι ότι ο ίδιος έσπευσε να δώσει λίγο από την κάλυψη της δικής του εξουσίας σε κάποιον που καταγγέλλεται για τόσο απεχθή εγκλήματα, να ξέρει ότι διέπραξε ασυγχώρητο ατόπημα. Αν πιστεύει ότι θα μπορέσει όλο αυτό να το κρύψει κάτω από το χαλί, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα ξεχαστεί, κάνει τεράστιο λάθος.
Ο φόβος πια έσπασε. Και θαρρώ ότι είμαστε ακόμη στην αρχή».