Α. Πελώνη: Από τον Απρίλιο η επανεκκίνηση της οικονομίας

03/03/2021, 11:43
Α. Πελώνη: Από τον Απρίλιο η επανεκκίνηση της οικονομίας

Στην κατάχρηση των μετακινήσεων με τη χρησιμοποίηση του κωδικού 6 αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, προαναγγέλλοντας αλλαγές λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, με τις μετακινήσεις να επιτρέπονται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό, οπότε το lockdown αναγκαστικά κινείται προς τα μέσα Μαρτίου, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ επεσήμανε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών που συνεδριάζουν σήμερα για τις αλλαγές στα ωράρια και τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων.

Τόνισε δε, ότι προτεραιότητα είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει σταδιακά να επαναλειτουργήσει η οικονομία από τον Απρίλιο και μετά».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφέρθηκε και στην πορεία των εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι από την άνοιξη και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο θα βρισκόμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση.

Όσον αφορά την Τσικνοπέμπτη, είπε ότι θα πρέπει να μείνουμε με την κοντινή «κοινωνική μας φούσκα», ενώ έκανε έκκληση για ακόμη μια φορά στους πολίτες για λίγη υπομονή και σωστή τήρηση των μέτρων.