Α. Σκέρτσος: Δεν θα μείνει κανένας ξεκρέμαστος

02/04/2021, 11:33
Α. Σκέρτσος: Δεν θα μείνει κανένας ξεκρέμαστος

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει επιχειρήσεις και εργαζόμενους μέχρι την οριστική έξοδο από την κρίση, αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά  τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ 'Ακης Σκέρτσος, κάνοντας λόγο για γενναίο πακέτο  οικονομικής στήριξης που καλύπτει όλες τις περιπτώσεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στο εθνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο όπως είπε, «θα έλθει να συμπληρώσει με πρόσθετους κοινοτικούς πόρους και να κινητοποιήσει ιδιωτικά κεφάλαια για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και να στηρίξουμε τις υφιστάμενες».

Κανείς δεν θα μείνει ξεκρέμαστος, είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας και στα «πολλά προγράμματα τα οποία θα εφαρμοσθούν άμεσα από τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας.

Οσον αφορά την πανδημία ισχυρίστηκε ότι «με βάση τις δυνατότητές της, η Ελλάδα τα έχει πάει συγκριτικά καλύτερα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζήτησε από τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης να μην κάνουν «φθηνή αντιπολίτευση πάνω από αριθμούς που είναι αντικειμενικοί».

Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση επιβάλλει την άποψή της στην επιτροπή των ειδικών, ο Α. Σκέρτσος ήταν κατηγορηματικός: «Όχι δεν υπάρχει κανένα καπέλωμα της επιτροπής, υπάρχει ενημέρωση της επιτροπής από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς για τα δεδομένα, από εκεί και πέρα η επιτροπή εξετάζει με επιστημονικό τρόπο και κριτήρια όλα αυτά τα δεδομένα και εισηγείται στην κυβέρνηση τα μέτρα, τα οποία και εφαρμόζουμε».

Στόχος είναι, πρόσθεσε, «να βελτιώσουμε τη συμμόρφωση και ταυτόχρονα να μπορέσει να λειτουργήσει λίγο η οικονομία, ειδικά το λιανεμπόριο, το οποίο έχει μείνει κλειστό για πολύ καιρό, και φυσικά και η εκπαίδευση. Συνεπώς εδώ απαιτείται πολύ μεγάλη ευθύνη σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο». Συγχρόνως, υπογράμμισε την κυβερνητική προτεραιότητα για λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «ειδικά των Λυκείων που έχουν μείνει για πολύ καιρό κλειστά και υπάρχει το ζήτημα των εξετάσεων».

Για τον εμβολιασμό, σημείωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση πανευρωπαϊκά ως προς τον πλήρη εμβολιασμό (και με τη δεύτερη δόση). Υπογραμμίζοντας πάντως ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα στη διανομή των εμβολίων.

Για τα self tests επισήμανε ότι «θα έχουν ευρωπαϊκή σήμανση (CE), είναι όλα ελεγμένα και εγκεκριμένα με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, κυκλοφορούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αποτελούν μέρος της δικής τους στρατηγικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας».