Ν.Δ. για Τρ. Πειραιώς: Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται ζητά και τα ρέστα

07/04/2021, 14:56
Ν.Δ. για Τρ. Πειραιώς: Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται ζητά και τα ρέστα

«Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται για το μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επί των ημερών του με τεράστια ζημιά για το ελληνικό δημόσιο και τους φορολογούμενους, ζητάει και τα ρέστα και διατυπώνει απειλές» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ., διαβεβαιώνοντας ότι «η τράπεζα Πειραιώς με την ανακεφαλαιοποίηση θα επιστρέψει στη δουλειά της, που είναι να δίνει ακόμη περισσότερα δάνεια στην πραγματική οικονομία».

Στη σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ. διευκρινίζει ότι «στην ανακεφαλαιοποίηση του 2014 οι τράπεζες είχαν αξία 27 δισ. Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 είχαν καταρρεύσει στο 1 δισ.! Το μερίδιο του ΤΧΣ από αξία 19 δισ. κατέρρευσε σε λιγότερο από 1 δισ.! Χασούρα για το ΤΧΣ 18 δισ.! Κι έχει το θράσος σήμερα να μιλάει για το κόστος στο Δημόσιο. Το 2015 το ΤΧΣ έχασε το 99,4% και μαζί του και οι μικρομέτοχοι που δεν μπορούσαν καν να συμμετάσχουν στην αύξηση».

Επισημαίνοντας δε ότι η κυβέρνηση σταθερά προτάσσει το δημόσιο συμφέρον, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει και οι διεθνείς επενδυτές αυξάνουν διαρκώς το ενδιαφέρον τους να βάλουν χρήματα στη χώρα μας. Αυτό προφανώς ενοχλεί τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ωφελεί τους πολίτες».