ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κατεδαφίζει την προστασία της πρώτης κατοικίας

14/05/2021, 19:01
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κατεδαφίζει την προστασία της πρώτης κατοικίας

«Η κυβέρνηση κατεδαφίζει κάθε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και Δικαιοσύνης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σχετικά με την επανέναρξη των πλειστηριασμών.

Όπως επισημαίνουν, εισήλθε στην τελική ευθεία «η άρση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας των οφειλετών», καθώς από σήμερα ξεκινά εκ νέου η σταδιακή διενέργεια των πλειστηριασμών, η οποία θα απελευθερωθεί πλήρως από την 1η-6-2021, ταυτόχρονα με την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου, που προβλέπει πτώχευση και για τα φυσικά πρόσωπα και δήμευση της περιουσίας τους, ενώ ήδη το μέρος του πτωχευτικού που αφορά τους εμπόρους-οφειλέτες έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η-3-2021.

Στις επόμενες δύο εβδομάδες, αναφέρουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινούν οι πλειστηριασμοί «ακόμη και της κύριας κατοικίας των οφειλετών, ενώ μέχρι τότε προστατεύονται μόνο κατ’ εξαίρεση και μόνο εφόσον ο οφειλέτης έχει ενταχθεί στα ανεπαρκή μέτρα στήριξης».

Και καταλήγουν πως η κυβέρνηση «αποδεικνύει ότι, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εκποιηθούν με διαδικασίες fast track οι περιουσίες και τα σπίτια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των εμπόρων. Αδιαφορεί για τις ανάγκες των πολιτών, μεριμνά μόνο για τις απαιτήσεις των τραπεζών και των funds».