Γ.Παπανδρέου: Διαψέεύδει τα δημοσιεύματα για ένταξη ΣΥΡΙΖΑ στην σοσιαλιστική διεθνή

25/05/2021, 23:07
Γ.Παπανδρέου: Διαψέεύδει τα δημοσιεύματα για ένταξη ΣΥΡΙΖΑ στην σοσιαλιστική διεθνή

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Γιώργος Παπανδρέου δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλλει αίτηση ένταξης στην Σοσιαλιστική Διεθνή που θα τεθεί για έγκριση τον Σεπτέμβριο, σε συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη.

«Δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος», αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «είναι απολύτως σαφές ότι, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα».

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη σπουδή μέρους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», σημειώνουν οι πηγές της Κουμουνδούρου.