Μενέντεζ: Η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη

19/06/2021, 22:16
Μενέντεζ: Η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη

“Η διμερής σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη και η αμυντική συνεργασία αποτελεί βασικό πυλώνα”, επισημαίνει ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά και την “Καθημερινή”.

Όπως τονίζει ο γερουσιαστής που είναι επικεφαλής της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, “με τη συνεργασία 3+1 μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών στον πυρήνα της, δεν υπάρχει όριο στις δυνατότητες αυτών των σχέσεων και της συνεργασίας μας στην περιοχή”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Μενέντεζ σημειώνει: “Προσδοκώ ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συνεχίσει να είναι αποφασιστικός με τον Ερντογάν και θα προωθήσει τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ όσον αφορά τις αγορές των S-400 από την Τουρκία, τις αποσταθεροποιητικές ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο, την υποστήριξή της προς το αυταρχικό καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν και την αντιδημοκρατική μεταχείριση του τουρκικού λαού”.

Καταλήγοντας, ο Αμερικανός γερουσιαστής τονίζει: “Προτρέπω σθεναρά να μη γίνουν παραχωρήσεις στον κ. Ερντογάν χωρίς μια σοβαρή αλλαγή στάσης σε καθέναν από αυτούς τους τομείς”.