Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών

25/08/2021, 08:55
Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών

Σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για την διαχείριση των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Η αντιπολίτευση εδώ και ημέρες έχει θέσει ήδη ζήτημα για τη διαχείριση των πυρκαγιών και την αντίδραση της κυβέρνησης.

Βάσει της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο πρωθυπουργός αντικείμενο της σημερινής συζήτησης είναι η διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και τα μέτρα αποκατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται ο διάλογος να συμπεριλάβει και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού τις κρίσιμες ώρες πυρκαγιών, και τα άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, και τα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την αναγέννηση των περιοχών, υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η συζήτηση γίνεται με τη διαδικασία του άρθρου 142Α του Κανονισμού, “ Ανακοινώσεις και δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής”, το οποίο προβλέπει ότι “ για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής, η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, να ζητήσει οποτεδήποτε να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιον της, για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση”. ​