Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: Νέος υπουργός ο Χρήστος Στυλιανίδης, υφυπουργός ο Πτέραρχος Τουρνάς

05/09/2021, 23:17
Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: Νέος υπουργός ο Χρήστος Στυλιανίδης,  υφυπουργός ο Πτέραρχος Τουρνάς

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναθέσει τη διαχείριση κρίσεων σε πρόσωπα έμπειρα. Για τη θέση του υπουργού επέλεξε τον Ελληνοκύπριο πολιτικό Χρήστο Στυλιανίδη και για τη θέση του υφυπουργού τον πρώην Αρχηγό ΓΕΑ Ευάγγελο Τουρνά.

Η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει το πρωί της Δευτέρας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει διατελέσει Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και την διαχείριση κρίσεων, ενώ ο Ευάγγελος Τουρνάς, που θα έχει την επιχειρησιακή ευθύνη, έχει διατελέσει αρχηγός ΓΕΑ.

Ο κ. Στυλιανίδης είναι 63 ετών, έχει σπουδάσει στη Σχολή Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο παρελθόν έχει εκλεγεί βουλευτής και ευρωβουλευτής με το δεξιό κόμμα Δημοκρατικός Συναγερμός με το οποίο συμπορεύτηκε την περίοδο του Σχεδίου Ανάν. Νωρίτερα και όσο σπούδαζε στην Ελλάδα είχε σχέσεις με τη Νεολαία του ΚΚΕ Εσωτ. ενώ μετέπειτα στην Κύπρο κατασσόταν στους προερχόμενους από την Κεντροαριστερά νέους πολιτικούς, καθώς είχε συνεργαστεί και με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη στην προσπάθεια ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Ο κ. Τουρνάς, που είναι πολύ έμπειρος ιπτάμενος, με πάνω από 4.000 ώρες πτήσης στα μαχητικά αεροσκάφη, θα είναι υπεύθυνος για το κομμάτι των πτητικών Μέσων πυρόσβεσης. Διετέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από 7 Μαρτίου 2013 έως 27 Φεβρουαρίου 2015. Γεννήθηκε στα Χανιά και εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1976 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1980.