Δημοσκόπηση Pulse: Στο 10,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

22/09/2021, 20:58
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 10,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 10,5 ποσοστιαίων μονάδων χωρίζει το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. 

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την Στις 10,5 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ..

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 34,5% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ανεβαίνει στις 11,5 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 36,5% και 25%.

Ενδιαφέρον, όμως προκαλεί και το σημείο της δημοσκόπησης του ΣΚΑΪ και της Pulse που προσπαθεί να σκιαγραφήσει, επίσης, το προφίλ των αρνητών εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 11% των ερωτώμενων στο σύνολο του δείγματος δηλώνει πως δεν έχει κάνει ή δεν έχει ραντεβού, το 15% δεν απαντά, ενώ το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία όσων δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θα εμβολιαστούν εκφράζει ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να εμβολιαστούν από αντίδραση στην πίεση, ενώ κάποιοι επιμένουν ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.

Συγκεκριμένα, το 40% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν θα εμβολιαστεί λόγω ανησυχιών για τις παρενέργειες του εμβολίου, ένα ποσοστό 19% απαντά ότι ο λόγος είναι "ως αντίδραση στην πίεση”, το 16% γιατί δεν θεωρεί τα εμβόλια αποτελεσματικά και ένα 11% για θρησκευτικούς λόγους.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο γενικού λοκντάουν τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι σενάριο αυτό είναι βέβαιο ή μάλλον θα συμβεί, ωστόσο η πλειονότητα εκτιμά ότι δεν θα έχουμε νέο γενικό απαγορευτικό.

Στην ερώτηση σε όσους απάντησαν ότι δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση πότε θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό το 9% απαντά το συντομότερο δυνατό (έναντι 16% της δημοσκόπησης Ιουλίου), το 13% μετά από 2 – 3 μήνες (έναντι 16%), το 23% απαντά αρκετά αργότερα (έναντι 24%), το 53% ποτέ (έναντι 40%) ενώ το 2% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ (έναντι 4%).