Επιχειρηματικός κόσμος και σωματεία εργαζόμενων αποχαιρετούν την Φώφη Γεννήματα

25/10/2021, 19:36
Επιχειρηματικός κόσμος και σωματεία εργαζόμενων αποχαιρετούν την Φώφη Γεννήματα

Βαθύτατα συλλυπητήρια για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας και τα εργατικά σωματεία.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου (ΚΕΕΕ) – Η Ελλάδα φτώχυνε περισσότερο

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σημείωσε τα εξής:

«Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να εκφράσουν τα συναισθήματα μου αυτή τη δύσκολη ώρα. Η τόσο ξαφνική απώλεια της Φώφης Γεννηματά με έχει συγκλονίσει και νομίζω όλους τους Έλληνες. Η Φώφη Γεννηματά ανήκε στην σπάνια κατηγορία των πολιτικών που είχαν μόνο συμπάθειες, ανεξαρτήτως της πολιτικής πεποίθησης που έχει κάποιος.

»Τη γνώρισα στα φοιτητικά μου χρόνια και έζησα από κοντά τους αγώνες της, τόσο στο χώρο της πολιτικής, όσο και στη διαρκή μάχη που έδινε κατά της ασθένειας της. Δεν λύγισε ποτέ. Πάντα στην πρώτη γραμμή, πάντα κοντά στον συνάνθρωπο. Ευγενική, δοτική, αξιοπρεπής, ευαίσθητη αλλά και «βράχος» απέναντι στις δυσκολίες και γνήσια αγωνίστρια για τα πιστεύω της και για τη Δημοκρατία.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά και στους συνοδοιπόρους της στην πολιτική.

Σήμερα η Ελλάδα φτώχυνε περισσότερο».

ΤΟ ΕΒΕΑ

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Η πολιτική και η προσωπική της πορεία θα παραμείνουν αθάνατο παράδειγμα σθένους, εργατικότητας, αξιοπρέπειας και ήθους.

Ευχόμαστε δύναμη στην οικογένειά της, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

ΕΒΕΠ – Υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος τις αρχές της

Βαθύτατα συλλυπητήρια για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου:

«Η Φώφη Γεννηματά υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο και αφουγκραζόταν τους προβληματισμούς του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας και, ιδιαίτερα, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Γνώριζε καλά τα θέματα που απασχολούσαν το πειραϊκό επιχειρείν, καθώς είχε χρηματίσει υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, την περίοδο 2003-2007. ‘Αφησε τη σφραγίδα της, τόσο στην πολιτική ιστορία, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας. Με τον θάνατό της «κλείνει ένα κεφάλαιο» του πολιτικού βίου της χώρας στον οποίο η εκλιπούσα είχε συνεισφέρει πολλά. Η χώρα μας, από σήμερα, είναι πιο φτωχή χωρίς την Φώφη.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στο ΚΙΝΑΛ και την οικογένειά της».

Μαχήτρια της δημοκρατίας και της ζωής

Πιο φτωχός είναι από σήμερα ο πολιτικός κόσμος της χώρας, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη: «Η μεγάλη απώλεια της Φώφης Γεννηματά μιας σπουδαίας πολιτικού, μιας μαχήτριας της Δημοκρατίας και της ζωής, μας συγκλόνισε όλους.

»Έζησε τη ζωή της με αξιοπρέπεια, μαχητικότητα και εντιμότητα.Έδωσε με περίσσια δύναμη όλες τις μάχες της και έμεινε μέχρι τέλους όρθια αντιμετωπίζοντας την ασθένεια που την ταλαιπώρησε για χρόνια με χαμόγελο και αισιοδοξία.

»Ήταν μια πολύ δυνατή και γενναία γυναίκα, ένας σπουδαίος άνθρωπος που άφησε το στίγμα της στην πολιτική ζωή του τόπου, με τις δημοκρατικές της ιδέες και τον τρόπο που πάλεψε για τα πιστεύω της.

»Το κενό που αφήνει πίσω της είναι δυσαναπλήρωτο, όχι μόνο για την οικογένεια της, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.

»Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της».

Ειλικρινές ενδιαφέρον για τις αγωνίες του ελληνικού εμπορίου

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας, επισημαίνει τα εξής:

«Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας αποχαιρετά συγκλονισμένος την Φώφη Γεννηματά. Την γυναίκα που επί χρόνια έδινε με αξιοπρέπεια και γενναιότητα τον αγώνα για τη ζωή της. Την πολιτικό που επιδίωξε τη διαρκή και αδιαμεσολάβητη σχέση με την κοινωνία και τίμησε όσο λίγοι τον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

»Θα μείνει στη μνήμη όλων μας για το υψηλό της φρόνημά και το χαμόγελό της, ακόμα και τις πιο δύσκολες ώρες.

»Μου δόθηκε πολλές φορές η ευκαιρία να διαπιστώσω το ειλικρινές της ενδιαφέρον για τα προβλήματα και τις αγωνίες του ελληνικού εμπορίου. Η αγωνιστικότητά της, οι καθαρές της θέσεις και η ευγένειά της την κατέστησαν ιδανικό συνομιλητή του εμπορικού κόσμου, ανεξάρτητα αν συμφωνούσες ή διαφωνούσες μαζί της.

»Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους».

ΒΕΑ: Ήταν δίπλα και στήριζε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Μεγάλη απώλεια για την πολιτική ζωή της χώρας αποτελεί ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, εκφράζει τη βαθιά της λύπη, για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν φοβήθηκε, πάλεψε σκληρά, με χαμόγελο και γενναία, σε μια άνιση μάχη.

Η αξιοπρεπής και έντιμη πορεία της στην πολιτική ζωή του τόπου μαζί με τη γενναία στάση της ως το τέλος, αποτελούν παράδειγμα και μεγεθύνουν το κενό που αφήνει η απώλειά της.

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης, δήλωσε:

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν δίπλα και στήριζε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ακούγοντας τα προβλήματα και την ανησυχίες τους. Ήταν σπάνιος άνθρωπος, με ήθος, αξίες, αγωνίστρια για τα πιστεύω της και για τη Δημοκρατία.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους πολιτικούς της συντρόφους».

ΣΕΒ: Υπηρέτησε το δημόσιο βίο της χώρας με αξιοπρέπεια, ήθος και πίστη σε μια ευρωπαϊκή και ανοικτή Ελλάδα

«Με βαθιά συγκίνηση ο ΣΕΒ αποχαιρετά την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, που απεβίωσε σήμερα, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο», επισημαίνει ο Σύνδεσμος σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα και μητέρα, υπηρέτησε το δημόσιο βίο της χώρας με αξιοπρέπεια, ήθος και πίστη σε μια ευρωπαϊκή και ανοικτή Ελλάδα.

Η δέσμευση και η ευαισθησία της στις κοινές αξίες της συνεργασίας και του δημοκρατικού διαλόγου αποτελούν παρακαταθήκη για τη δημόσια ζωή στη χώρα μας.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, στους οικείους, και στους συνεργάτες της».

ΔΕΘ-Helexpo: Δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια

Μία άξια, δυναμική και ακούραστη μαχήτρια της πολιτικής ζωής του τόπου, την Φώφη Γεννηματά, αποχαιρετά η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

«Η Φώφη Γεννηματά δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια, ενώ πρωταγωνίστησε στις εξελίξεις της χώρας με σεμνότητα και ευπρέπεια.

»Στάθηκε στο πλευρό της ΔΕΘ και των δραστηριοτήτων της, καθώς επισκέφτηκε πολλές φορές τις εκθεσιακές διοργανώσεις και στήριξε ένθερμα την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια.

»Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ επιθυμεί να εκφράσει τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους οικείους της Φώφης Γεννηματά, καθώς και στους συντρόφους της στο Κίνημα Αλλαγής».

ΑΔΕΔΥ: Μαχήτρια στο στίβο της πολιτικής και της ζωής

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη βαθιά της θλίψη της για τον αδόκητο θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 57 ετών, μετά από γενναία και πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

»Η Φώφη Γεννηματά ήταν μαχήτρια και στον στίβο της πολιτικής και της ζωής. Ως πολιτικός, αφήνει παρακαταθήκη το έργο της, το οποίο έφερε εις πέρας με ευγένεια και πίστη στις αρχές της. Ως γυναίκα και ως μητέρα, έδινε και θα δίνει πάντα θάρρος με την αξιοπρέπεια, την επιμονή και τη δύναμη με την οποία αντιμετώπισε τον καρκίνο, ως το τέλος.

»Υπερασπίστηκε με σθένος τους εργαζόμενους, τους φτωχούς και τους αδυνάμους της πατρίδας μας και ήταν πάντα παρούσα στους αγώνες τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους.

»Την Τετάρτη 27/10, η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή θα γίνει στις 2μ.μ. της ίδιας μέρας στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

»Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της».

ΓΣΕΕ: Πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια

Τη θλίψη της για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η Φώφη Γεννηματά έδωσε με θάρρος εδώ και χρόνια τη μάχη της κατά του καρκίνου, προσπαθώντας σε κάθε ευκαιρία να δώσει δύναμη μέσα από τον προσωπικό της Γολγοθά σε χιλιάδες γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Μαχήτρια, μέχρι το τέλος, πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια, χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσει το πρόβλημά της για οποιοδήποτε όφελος».

«Η Φώφη Γεννηματά με το ήθος και την ευγένειά της πέτυχε την αποδοχή από τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Υπερασπίστηκε εργασιακά δικαιώματα και αγωνίστηκε στο πλευρό του κόσμου της εργασίας, φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα των μη προνομιούχων και των αδυνάμων. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Εργατικό Κέντρο Αθήνας: Στάθηκε φωτεινό παράδειγμα για κάθε γυναίκα

«Τη βαθιά οδύνη του για τον άδικο και πρόωρο χαμό της Φώφης Γεννηματά» εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

«Τα λόγια μοιάζουν φτωχά… Πάλεψε σθεναρά, μέχρι τελευταία στιγμή και έδωσε δύναμη σε πολύ κόσμο που παλεύει με τον καρκίνο, αλλά κυρίως στάθηκε φωτεινό παράδειγμα για κάθε γυναίκα, παλεύοντας για τις αξίες, τα “πιστεύω” και τα “θέλω” της. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά της» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΑ.

ΟΤΟΕ: «Αποχαιρετούμε με θλίψη και αληθινή συγκίνηση την συνάδελφό μας, την πολιτικό, τον άνθρωπο»

«Αποχαιρετούμε με θλίψη και αληθινή συγκίνηση την Φώφη Γεννηματά. Τη συνάδελφό μας, την πολιτικό, τον άνθρωπο» αναφέρει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), επισημαίνοντας ότι η Φώφη Γεννηματά στάθηκε πάντα δίπλα στους τραπεζοϋπαλλήλους και τους αγώνες τους. «Στο πλευρό όλων των εργαζομένων για την προστασία των δικαιωμάτων τους».

«Η πολιτική και οι πολίτες κέρδισαν πολλά από την Φώφη Γεννηματά, δεν είναι τυχαία τόση αγάπη. Πάλεψε μέχρι τέλους για μια πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο» σημειώνει η ΟΤΟΕ.

ΤΕΕ – Η χώρα έχασε μια πολιτικό με αξίες, ήθος και αξιοπρέπεια

Σε δήλωσή του για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός τονίζει:

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και βαθιά λυπημένοι από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Η χώρα έχασε μια πολιτικό με αξίες, ήθος και αξιοπρέπεια.

»Η κοινωνία έχασε μια γυναίκα που αγωνίστηκε και αποτέλεσε φάρο για την ενδυνάμωση των γυναικών, που ανέδειξε στην πράξη το ρόλο τους στην επιστήμη, στην εργασία και την πολιτική, και υπηρέτησε την ισότητα, με το παράδειγμά της, στην πράξη.

»Όλοι θα είμαστε ευγνώμονες για τους δρόμους που άνοιξε, για τη σταθερή στήριξη της νεολαίας και την ανάδειξη νέων ανθρώπων στην πολιτική.

»Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την προσφορά της στο επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, ούτε την προσήλωσή της στην αναζήτηση της επιστημονικής άποψης και της σύνθεσης στην πολιτική διαδικασία.

»Η παράταξη που υπηρέτησε μια ζωή μπορεί να είναι περήφανη που την ανέδειξε. Προσωπικά, όπως και όλη η χώρα, αναρωτιέμαι: πόση αδικία για αυτήν την οικογένεια, θεέ μου…

»Ολόκληρος ο τεχνικός κόσμος της χώρας αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά με συγκίνηση. Στην οικογένεια της στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια και εύχομαι να τη θυμούνται πάντα με αγάπη. Καλό ταξίδι».