ΚΙΝ.ΑΛ: Παραμένει ως γραμματέας ο Β. Κεγκέρογλου - Σκανδαλίδης, Κατερίνης κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

01/11/2021, 20:37
ΚΙΝ.ΑΛ: Παραμένει ως γραμματέας ο Β. Κεγκέρογλου - Σκανδαλίδης, Κατερίνης κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

Οι διαφωνίες στο ΚΙΝΑΛ αποφεύχθηκαν  με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις όλο το Σαββατοκύριακο και το πνεύμα ενότητας που εμπέδωσε η Φώφη Γεννηματά επικράτησε στη Κ.Ο του Κινήματος. 

Έτσι, μέσα σε δέκα λεπτά έλαβε ομόφωνα αποφάσεις για την εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή, μετά την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Αυτό το επεσήμανε σε δήλωσή του και ο Κώστας Σκανδαλίδης, Α΄ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, όπως είχε οριστεί από την Φώφη Γεννηματά.

«Η προστατευτική σκιά της Φώφης ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και υπερκέρασε κάθε προσωπική μας μικροεπιδίωξη. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Ο στόχος μας τώρα είναι η αθρόα προσέλευση στη κάλπη στις 5 Δεκεμβρίου. Οι οιωνοί είναι καλοί. Η επόμενη μέρα θα είναι πιο φωτεινή για μας», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης.

Η συνεδρίαση κράτησε δεν κράτησε δέκα λεπτά κι αφού τίμησαν με ενός λεπτού σιγή τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά αφήνοντας ένα λευκό τριαντάφυλλο στο έδρανό της , ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, εισηγήθηκε και οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν ομόφωνα κι ανατίθενται:

«Στον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου, η θεσμική εκπροσώπηση της Κ.Ο. στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η εκπροσώπηση της Κ.Ο. ή ο ορισμός εκπροσώπου σε εκδηλώσεις κ.λπ. και η ευθύνη λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ιδίως σύγκληση της Κ.Ο. και συντονιστικού οργάνου, θέματα προσωπικού, συνεργατών κ.λπ.).

*Στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνηκατά σειρά ορισμού, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο. και ιδίως στο νομοθετικό έργο, συζήτηση σχεδίων νόμων, προϋπολογισμού του Κράτους κλπ αλλά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο (επερωτήσεις, εξεταστικές επιτροπές, πρόταση δυσπιστίας, διευρυμένες συζητήσεις κ.λπ.), προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κ.λπ.

*Επιπλέον συνεχίζουν να ισχύουν η υπευθυνότητα ανά κοινοβουλευτικό τομέα και η συμμετοχή των βουλευτών ή άλλων στελεχών σε θεσμικά όργανα (π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής) ή Επιτροπές της Βουλής, όπως έχουν οριστεί έως τώρα αλλά και η συνεργασία με τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες της Κ.Ο.

*Κάθε άλλο θέμα, θα αντιμετωπίζεται από τον Γραμματέα της Κ.Ο. και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, σε συνεργασία με τον αρμόδιο ή τους συναρμόδιους βουλευτές και τον διευθυντή της Κ.Ο. και για θέματα μεγαλύτερης σπουδαιότητας θα συγκαλείται το συντονιστικό όργανο ή θα συνεδριάζει η Κ.Ο.»

ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Όσοι μας βλέπουν, ως βολικό κυβερνητικό εταίρο, καλύτερα να το ξεχάσουν

Στην πολιτική παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης που ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας, νωρίτερα σήμερα.

“Η Φώφη Γεννηματά έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά και την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, στην καρδιά και την ψυχή των δημοκρατικών πολιτών”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε: “Είναι μεγάλη η πολιτική παρακαταθήκη που άφησε στη δημοκρατική παράταξη η Φώφη Γεννηματά. Όσοι την ανακαλύπτουν και τη δικαιώνουν όψιμα, λησμονούν ότι την επέκριναν για τη συνέπεια της. Τη συνέπεια της να στέκεται απέναντι σε συντηρητικές πολιτικές και επιλογές με πολιτικό λόγο που η εμβέλεια του ξεπερνούσε τα όρια της συντηρητικής παράταξης. Η Φώφη Γεννηματά στάθηκε απέναντι και στον λαϊκισμό αλλά και στις προσπάθειες ορισμένων να ξαναγράψουν την ιστορία με τον τρόπο που τους βολεύει. Και αφήνει πίσω της όχι μόνο ένα παράδειγμα και υπόδειγμα ζωής αλλά σημαντική πολιτική παρακαταθήκη για την ενότητα του χώρου και την αυτόνομη πορεία του κινήματος μας, μέσα από δύσκολους συσχετισμούς δυνάμεων και αμφίδρομων πιέσεων. Γι΄αυτό όσοι μας βλέπουν, ως βολικό κυβερνητικό εταίρο, καλύτερα να το ξεχάσουν, γιατί το Κίνημα Αλλαγής έχει το DNA του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης και το ΠΑΣΟΚ δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τον ρόλο του δεύτερου, τον ρόλο του κομπάρσου”.