Μέγαρο Μαξίμου: Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον CEO της Reggeborgh, Χένρι Χόλτερμαν

09/12/2021, 21:28
Μέγαρο Μαξίμου: Συνάντηση  Κυριάκου Μητσοτάκη με τον CEO της Reggeborgh, Χένρι Χόλτερμαν

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα ο CEO της Reggeborgh Invest B.V. κ. Χένρι Χόλτερμαν.

Θέματα της συζήτησης ήταν οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα, και “στις οποίες ο Όμιλος Reggeborgh δηλώνει παρών”, όπως αναφέρεται σε σχετικά ανακοίνωση της εταιρείας.

Το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest, που αποτελεί βασικό μέτοχο της εταιρεία Ελλάκτωρ, είναι το επενδυτικό όχημα της οικογένειας Wessels, η οποία ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels.

Η Reggeborgh αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

Σήμερα, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο CEO της Reggeborgh Invest B.V. κ. Χένρι Χόλτερμαν.

Θέματα της συζήτησης ήταν οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα, και στις οποίες ο Όμιλος Reggeborgh δηλώνει παρών.

Είναι πλήρως αντίθετα με την πραγματικότητα και ανάξια σοβαρού σχολιασμού μεμονωμένα διαδικτυακά σχόλια περί συζήτησης θεμάτων της εταιρικής μειοψηφίας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σημειώνεται ότι η Reggeborgh, βασικός μέτοχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αντέδρασε με αποστολή εξωδίκων προς τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις πληροφορίες περί ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη από την εποπτική αρχή για υποτιθέμενη συντονισμένη δράση της Reggeborgh με το fund Atlas για την απόκτηση του ελέγχου της εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί από την Επιτροπή ανέφεραν ότι έχει αποφασισθεί να τεθούν στο αρχείο οι καταγγελίες για συντονισμένη δράση της Reggeborgh με τον Λεωνίδα Μπόμπολα, αλλά να συνεχιστεί η διερεύνηση ανάλογων καταγγελιών για συντονισμό μεταξύ της Reggeborgh και της Atlas.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Reggeborgh απάντησε στις 1 Δεκεμβρίου με επίσημη εξώδικη διαμαρτυρία της προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη φημολογία σχετικά με τη λήψη απόφασης περί ελέγχου της για υποτιθέμενη συντονισμένη δράση της με την Atlas, στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

H Reggeborgh επισημαίνει ότι για τα ζητήματα αυτά έχει παράσχει σαφείς απαντήσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ουδεμία τέτοια συνεργασία υφίσταται, ότι με τη φημολογία αυτή υφίσταται βλάβη η ίδια, αλλά και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τη στιγμή που ο όμιλος ανακάμπτει μετά την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την επάνοδό του σε κερδοφορία στο Γ’ τρίμηνο του 2021 και ότι πλήττονται οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.