Δ. Μιχαηλίδου: Μάσκες και γάντια, αξίας €2 εκατ. για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

03/01/2022, 12:38
Δ. Μιχαηλίδου: Μάσκες και γάντια, αξίας €2 εκατ. για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Τη διαδικασία προμήθειας υγειονομικού υλικού για την προστασία των εργαζομένων των παραρτημάτων φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της χώρας, ολοκλήρωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην αγορά χειρουργικών μασκών και γαντιών, αξίας 2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η διανομή του υλικού, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει στις 300 και πλέον δομές φροντίδας, θα καλύψει τις ανάγκες 6.600 εργαζομένων και 18.000 ωφελούμενων.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Με το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό εντός δομών εργαζομένων και ωφελούμενων και τα ειδικά πρωτόκολλα λειτουργίας, συνεχίζουμε να διασφαλίζουμε έμπρακτα την αδιάκοπη και ασφαλή λειτουργία των δομών φροντίδας. Κύριο μέλημά μας είναι η προάσπιση της υγείας όλων όσοι εργάζονται και διαβιούν στις δομές αυτές. Προστατεύουμε διαρκώς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, μας έχουν περισσότερη ανάγκη».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία διενεργήθηκε με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα, ΕΣΠΑ 2014-2020.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ