«Δύο ξένοι» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης!

16/04/2022, 21:03
«Δύο ξένοι» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης!

«Στα μαχαίρια» ο Υπ. Οικονομικών με τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, για ΔΕΗ, επιδόματα και άλλα πολλά…

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τους άκουσε όλη η Πλατεία Συντάγματος και ο Εθνικός Κήπος!

Οι …φωνές ξεκινούσαν από την Ηρώδου Αττικού και έφταναν μέχρι την οδό Νίκης, περιγράφουν οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, οι οποίοι επισημαίνουν με έμφαση πως Αλέξης Πατέλης και Χρήστος Σταϊκούρας είναι πλέον «δύο ξένοι» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης!

Το γεγονός είναι πως τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αλέξη Πατέλη τους χωρίζουν πολλά.

Που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την πολιτικο- οικονομική προσέγγιση των πραγμάτων, αλλά σχετίζονται με την αισθητική του καθενός, τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις, την καθημερινή κοινωνική στάση και συμπεριφορά…

Σε απλά λόγια οι δύο άνδρες αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικούς κόσμους, που ούτε καν στην προοδευτική κυβέρνηση Μητσοτάκη (που έχει απ’ όλα) μπορούν να βρουν σημείο σύγκλισης, επαφής!

Ωστόσο οι βαθιές διαφωνίες των δύο δεν έχουν να κάνουν με τις προφανείς εντελώς διαφορετικές κοινωνικές προσεγγίσεις, αλλά με την χάραξη της οικονομικής πολιτικής, την εφαρμογή της και τις τυχόν παρεκκλίσεις που θα πρέπει να υπάρξουν λόγω έκτακτων συνθηκών από την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Ο Αλέξης Πατέλης, κατά πληροφορίες, δεν έχει σε καμία εκτίμηση τον Χρ. Σταϊκούρα, χαρακτηρίζοντας τον ως «λογιστή», γραφειοκράτη παλιάς κοπής, που αδυνατεί να ηγηθεί και να εμπνεύσει με την οικονομική πολιτική του την κοινωνία και τις παραγωγικές τάξεις.

Από την άλλη πλευρά ο Χρ. Σταϊκούρας, ένας κανονικός αστός με «επαρχιακές» και συντηρητικές ρίζες, δεν ταιριάζει ούτε με τις υστερίες, ούτε με τις …τσιρίδες του Πατέλη, που διαπερνούν σχεδόν σε μόνιμη βάση τα αυτιά των ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου!

Υπό αυτή την έννοια, η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη.

Και για να λέμε τις αλήθειες, μιλάμε για πολύ χοντρό καυγά, με αφορμή την ΔΕΗ και τα επιδόματα, που εξελίχθηκε σε σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης!

Οι πληροφοριοδότες μου λένε πως ο πρωθυπουργός είναι προβληματισμένος όχι μόνο από το συμβάν, αλλά γενικότερα από την εικόνα που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο, τις μεταξύ τους σχέσεις και τις αλληλοϋπονομεύσεις!

Οπότε σε τυχόν κυβερνητικές αλλαγές, αν δεν γίνουν εκλογές το Φθινόπωρο, το ζήτημα του οικονομικού επιτελείου θα απασχολήσει τη σκέψη του...