Η Εριέττα Βορδώνη στην Alpha C.K. Art Gallery στην Λευκωσία

31/03/2018, 01:15
Η Εριέττα Βορδώνη στην Alpha C.K. Art Gallery στην Λευκωσία

 

Η Εριέττα Βορδώνη παρουσιάζει την νέα της εικαστική πρόταση στην Alpha C.K. Art Gallery της Λευκωσίας υπό τον τίτλο «Περί ευδαιμονίας».

Η έκθεση είναι η συνέχεια μίας σειράς επιτυχημένων παρουσιάσεων των τελευταίων δύο χρόνων που είχε ζωγράφος σε γκαλερί της Αθήνας και του Λονδίνου. Στην έκθεση η καλλιτέχνης παρουσιάζει μια πολλαπλή και πολυδιάστατη σειρά έργων που προκαλούν οπτική και ψυχική ανάταση.

«Χάρμα οφθαλμό είναι τα έργα της, μες από το χαρισματικό σε κινητικότητα και κατεξοχήν ρυθμικό ίχνος», γράφει η ιστορικός της Tέχνης-Τεχνοκριτικός Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν στο εισαγωγικό κείμενο του καταλόγου της έκθεσης. Και συνεχίζει «Η Ζωγράφος μας παρακινεί να αφουγκραστούμε όσο είναι δυνατό, εικαστικά τον ρυθμό του σύμπαντος και να «διαισθανθούμε» την υφή της ενέργειας που το ορίζει.»



Ο Εριέττα Βορδώνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και στην συνέχεια στην Ecole Superieure des Beaux-Arts στο Παρίσι με καθηγητές του Cremonini και Cesar. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Αμερική, Κίνα, Ελβετία και Ιταλία, καθώς και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα της είναι στις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης της Αθήνας, του Μουσείο Βορρέ, του Queens Museum της Νέας Υόρκης, στρ Museum of Contemporary Art της Νίκαιας, του Museum of Modern Art της Κορέας, στο Museum of Contemporary Art του Μπορντώ, του Museum of Monte Carlo, στο Agnieli Collection της Ιταλίας και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Alpha C.K. Art Gallery, Λεωφ. Μακαρίου & Παπανικολή 3, 1077 Λευκωσία τηλ. +357 22 751325 | e-mail: [email protected] | http://www.ackgallery.com

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10πμ – 1μμ & 4μμ – 7μμ & Σαββάτο 10πμ – 1μμ

Διάρκεια έκθεσης: 21 Μαρτίου – 12 Απριλίου, 2018