Στ. Τσιτσιπάς: Ιστορική νίκη επί Ναδάλ με απίστευτη ανατροπή

17/02/2021, 15:23
Στ. Τσιτσιπάς: Ιστορική νίκη επί Ναδάλ με απίστευτη ανατροπή

Τα πάνω κάτω κατάφερε να φέρει ο Ελληνας πρωταθλητής Στέφανος Τσιτσιπάς στην επική μονομαχία του με τον Ράφα Ναδάλ επικρατώντας με 3-2 σετ, αν και  βρέθηκε να χάνει 2-0, και να πάρει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του και την πρόκριση για τους «4» του Australian Open.

Τίποτα δεν προδίκαζε αυτή την συγκλονιστική εξέλιξη που θα είχε ο τρίτος χρονικά προημιτελικός του κορυφαίου Grand Slam της Μελβούρνης. Ο Τσιτσιπάς εδώ και καιρό έφτανε πολύ κοντά στο να παίξει σε τελικό ενός μεγάλου major τουρνουά, αλλά όταν συναντούσε απέναντί του είτε τον Τζόκοβιτς, είτε τον Ναδάλ, πότε σε προημιτελική φάση ή ημιτελικούς, δεν έφτανε στην υπέρβαση.

Έψαχνε εδώ και πολύ καιρό μία νίκη που θα του έδινε την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι ικανός για να σηκώσει ένα τρόπαιο σε διοργάνωση τέτοιου επιπέδου και τώρα την πέτυχε απέναντι στον θρύλο του αθλήματος και, μάλιστα, ενώ βρέθηκε να χάνει εύκολα τα δύο πρώτα σετ.

Ο Ναδάλ έφτασε πολύ εύκολα στο 2-0 (6-3, 6-2) κι όλα έμοιαζαν απλά για εκείνον. Όμως ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής, αφού μείωσε σε 2-1 κατακτώντας το σετ στο τάι μπρέικ με 7-6 (4), στο τέταρτο σετ έκανε το break στο ένατο game, προηγήθηκε με 5-4 και κράτησε το σερβίς του φτάνοντας στο 6-4 και στο 2-2.

Τα πάντα κρίθηκαν στο 5ο και τελευταίο σετ, εκεί όπου ο Tσιτσιπάς με σωστή τακτική και ψυχραιμία κέρδισε τον κορυφαίο αντίπαλό και απόλυτα δικαιολογημένα πανηγύρισε.

Η σημερινή ήταν η δεύτερη νίκη του Τσιτσιπά επί του 35χρονου Ισπανού των 20 τίτλων Grand Slam, σε οκτώ αναμετρήσεις που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι (η πρώτη ήταν στον ημιτελικό του τουρνουά Masters της Μαδρίτης, το 2019).