Μπαρτσελόνα: Εφοδος της αστυνομίας και συλλήψεις

01/03/2021, 15:04
Μπαρτσελόνα: Εφοδος της αστυνομίας και συλλήψεις

Σε έφοδο στα γραφεία της Μπαρτσελόνα προχώρησε η καταλανική αστυνομία, προβαίνοντας σε συλλήψεις, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της  χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των συλληφθέντων ή στοιχεία για την ταυτότητά τους. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από στελέχη της μονάδας οικονομικών εγκλημάτων.

Ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser μετέδωσε ότι ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων, στο πλαίσιο επιχείρησης για συνεργασία του συλλόγου με εταιρεία που δραστηριοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Μπαρτομέου και άλλα στελέχη της διοίκησης των «μπλαουγκράνα» έχουν κατηγορηθεί ότι είχαν προσλάβει εταιρεία η οποία επιχειρούσε μέσω των social media να αποδομήσει το προφίλ εσωτερικών αντιπάλων του, ακόμη και παικτών της ομάδας όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ.

Ο σύλλογος επιβεβαίωσε ότι οι αρχές βρίσκονταν στα κεντρικά γραφεία της ομάδας, αλλά δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του περασμένου έτους ο Μπαρτομέου παραιτήθηκε από την προεδρία του συλλόγου μαζί με το διοικητικό συμβούλιο.