Ο κορωνοϊός… φέρνει αγώνες για το Μουντιάλ 2022 στην Αθήνα

05/03/2021, 11:23
Ο κορωνοϊός… φέρνει αγώνες για το Μουντιάλ 2022 στην Αθήνα

Η FIFA πρότεινε στην ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (Conmebol) να διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της 5ης και 6ης αγωνιστικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 σε Αθήνα, Βουδαπέστη και Βουκουρέστι. Μεταξύ αυτών των αγώνων συγκαταλέγεται το σούπερ ντέρμπι της Βραζιλίας με την Αργεντινή.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ στη Ν. Αμερική, η πρόταση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έγινε για να ξεπεραστούν τα πολύ σοβαρά εμπόδια που έχει προκαλέσει η πανδημία στις μετακινήσεις των ποδοσφαιριστών.

Κορυφαίοι σύλλογοι της «Γηραιάς Ηπείρου» δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν στους διεθνείς τους να ταξιδέψουν στη Νότια Αμερική, αφού μετά την επιστροφή τους θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος να νοσήσουν, λόγω της διασποράς του ιού στη μακρινή ήπειρο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Conmebol, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, προτείνοντας οι αγώνες για 5η και 6η αγωνιστική να γίνουν σε Βουδαπέστη, Αθήνα και Βουκουρέστι.

Σήμερα το απόγευμα, στις 15:30 ώρα Ελλάδας, οι επικεφαλής των ομοσπονδιών-μελών της Conmebol θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τον Ινφαντίνο, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα. Πάντως, ο Ντομίνγκες αναμένεται να παρουσιάσει στη FIFA εγγυήσεις, ώστε οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι να καμφθούν.