Στον τελικό του τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου

06/03/2021, 14:47
Στον τελικό του τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου

"Πέταξε" για τελικό με άλμα 14.39 η “ασημένια” πριν δύο χρόνια στην διοργάνωση της Γλασκόβης, αθλήτρια.

Με καλύτερο άλμα στα 14.39 μ. η Βούλα Παπαχρήστου πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν.

Η Ελληνίδα αθλήτρια έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και το απόγευμα της Κυριακής (7/03, 18.20) θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα.

Η Παπαχρήστου κατάφερε να προκριθεί από την πρώτη κιόλας προσπάθεια, κάνοντας άλμα στα 14.39μ. τη στιγμή που το όριο ήταν στα 14.10 μ.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες εβδομάδες η έμπειρη πρωταθλήτρια, στη διάρκεια του Indoor Tour της WA στο Τορούν, είχε βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ με άλμα στα 14.60 μ. στην πέμπτη προσπάθειά της κι έγινε η κορυφαία άλτρια φέτος στον κόσμο και η τρίτη όλων των εποχών στην Ελλάδα πίσω από τις Δεβετζή (14.84 μ.) και Τσιαμήτα (14.63 μ).

“Ο προκριματικός είναι ένα βήμα που πρέπει να το κάνουμε, ένας αγώνας, που δεν πρέπει να υποτιμάμε, γιατί στο παρελθόν έχουμε δει μεγάλα ονόματα να αποτυγχάνουν σε αυτόν. Εγώ επέλεξα να κάνω ένα ήρεμο και σίγουρο άλμα, που θα μου εξασφάλιζε θέση στον τελικό”, είπε αρχικά η Παπαχρήστου και συμπλήρωσε:

“Αύριο είναι ένας άλλος αγώνας, πάμε δυνατά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ότι έχω την κορυφαία επίδοση μου δίνει σιγουριά και με ηρεμεί. Ωστόσο σε μια μεγάλη διοργάνωση δε θεωρώ πως υπάρχουν φαβορί καθώς όλα είναι ανοιχτά. Θέλω να κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εμένα και τη δουλειά που έχω κάνει το προηγούμενο διάστημα και σίγουρα θέλω να το απολαύσω”.