Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός - Γιάννενα 3-1

28/04/2021, 21:30
Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός - Γιάννενα 3-1

Σε τροχιά "νταμπλ" μπήκε ο Ολυμπιακός, μετά την επικράτησή του στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, στον β' ημιτελικό, τη ρεβάνς του 1-1 των "Ζωσιμάδων". Οι "ερυθρόλευκοι" αναμένουν, τώρα,  τον αντίπαλό τους στον τελικό, ο οποίος θα αναδειχθεί από τον αυριανό β' ημιτελικό στη Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 25' με πέναλτι το οποίο παραχώρησε ο Πίρσμαν, ο οποίος έκοψε με το χέρι του μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτ του Μπρούμα. Το πέναλτι κτύπησε ο Ελ Αραμπί και άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο ίδιος παίκτης σημείωσε και δεύτερο γκολ στο 42΄, πλασάροντας άψογα τον Λοντίγκιν.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να επιτεθούν στο β΄ μέρος και να τα παίξουν όλα για όλα. Μετά την κλασική ευκαιρία του Ελ Αραμπί στο 47΄, στο 51΄ ο Καρτάλης με διαγώνιο συρτό σουτ μείωσε σε 2-1 για τον ΠΑΣ, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του.

Στο 53΄ από κεφαλιά του ίδιου παίκτη η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Σα. Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση, η «απάντηση» των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο 56΄ με τον Μπρούμα να «γράφει» το 3-1 μετά από ασίστ του Ελ Αραμπί.

Ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες στη συνέχεια (σε δύο τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν πλασάρε άουτ, ενώ στο δεύτερο νικήθηκε από τον γκολκίπερ του ΠΑΣ), με τον Ολυμπιακό μετά το 70΄ να «κατεβάζει ταχύτητα» και να φτάνει άνετα στην πρόκριση.

Σημειώνεται ότι οι ερυθρόλευκοι παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Χολέμπας στο 90΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.