Στ. Τσιτσιπάς: Νίκησε τον... κακό του δαίμονα, πέρασε στους 4 του Roland Garros

09/06/2021, 11:33
Στ. Τσιτσιπάς: Νίκησε τον... κακό του δαίμονα, πέρασε στους 4 του Roland Garros

Με εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στον... κακό του δαίμονα Ντανιίλ Μεντβέντεφ ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 3-0 σετ  (6-3, 7-6, 7-5) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ο Τσιτσιπάς μετρούσε έως την ώρα του αγώνα έξι ήττες και μόλις μία νίκη απέναντι στον Μεντβέντεφ.

Την ανωτερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά στον προημιτελικό παραδέχθηκε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος παράλληλα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία του στο Roland Garros.

«Ξαφνιάστηκα από το επίπεδο τένις του Στέφανου στο πρώτο σετ. Δεν περίμενα τόσο μεγάλο παιχνίδι από την πλευρά του. Επαιξα με τους Μπούμπλικ, Γκαρίν και Πολ που παίζουν πολύ καλά στις γραμμές και πίστευα ότι ήμουν καλύτερος στα μεγάλα ράλι, οπότε νόμιζα ότι θα μπορούσα να κάνω το ίδιο και σήμερα. Οπως αποδείχθηκε ήταν λάθος και έπρεπε να αλλάξω τακτική» τόνισε ο Ρώσος πρωταθλητής.

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «τέσσερις» του γαλλικού Όπεν θα είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Αν δεν ηττηθεί από τον Γερμανό, τότε θα τον ξεπεράσει στην παγκόσμια κατάταξη, όπως και τον Ντομινίκ Τιμ και θα βρεθεί στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, την ερχόμενη Δευτέρα.