Μαρία Σάκαρη: Μετά από 3 ώρες έχασε στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός

10/06/2021, 22:40
Μαρία Σάκαρη: Μετά από 3 ώρες έχασε στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη που διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Γαλλικού Όπεν έναντι της την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, νούμερο 33 της παγκόσμις κατάταξης .

Το πρώτο σετ βρήκε νικήτρια την Τσέχα με 7-5 στα γκέιμ, ενώ στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα αθλήτρια επικράτησε 6-4. Όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ με την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα να αναδεικνύεται νικήτρια με 9-7 και συνολικό σκορ 2-1 σετ.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ "4"

Ιστορική νίκη πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη, καθώς με την επικράτησή της με 2-0 σετ επί της Ίγκα Σβιάτεκ, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά σε τουρνουά Γκραν Σλαμ όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Kρεϊτσίκοβα, το απόγευμα της Πέμπτης.

Για την Ελλάδα η πρόκριση της Σάκκαρη είναι διπλά ιστορική, καθώς μετά την χθεσινή πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στους 4 για το ίδιο τουρνουά, είναι η πρώτη φορά που δύο τενίστες βρίσκονται ταυτόχρονα στα ημιτελικά ενός τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της και στα δύο σετ, κατακτώντας τα με το ίδιο σκορ (6-4).

Στις αρχές του δεύτερο σετ, η Πολωνή αθλήτρια ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ, ενώ επέστρεψε στο κορτ με δεμένο το πόδι.

Στις πρώτες της δηλώσεις, η Σάκκαρη ευχαρίστησε το κοινό, τόσο στο γήπεδο, όσο και εκείνους που παρακολούθησαν τον αγώνα από την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να αργήσει η επιστροφή της, «δείχνοντας» πως θέτει ως στόχο να φτάσει μέχρι το τέλος της διοργάνωσης.