Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Ντέιβιντ Ντι Λέο

14/07/2021, 13:29
Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Ντέιβιντ Ντι Λέο

Έναν Αμερικανό προσθέτει στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ, καθώς σήμερα ανακοίνωσε τον Ντέιβιντ Ντι Λέο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή David DiLeo, ο οποίος θα αγωνιστεί στην ομάδα μας την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Καλωσορίζουμε τον David DiLeo στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Ο David DiLeo γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1997 στην Iowa City, έχει ύψος 2μ.03 και αγωνίζεται ως φόργουορντ.
Ο DiLeo προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του Frank έπαιξε μπάσκετ στο πανεπιστήμιο Lafayette, για λίγο στην Ευρώπη, ενώ υπήρξε βοηθός προπονητή στα πανεπιστήμια Virginia και Iowa.

Για 20 περίπου χρόνια συνεργάστηκε ως σκάουτερ με τους Philadelphia Sixers! Η μητέρα του David DiLeo, Kay, έπαιζε τένις στο πανεπιστήμιο Drake και ο θείος του Tony DiLeo, προπονητής για πολλά χρόνια στην Ευρώπη, αλλά και για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο ΝΒΑ με τους Sixers, με τους οποίους συνεργάστηκε για πολλά χρόνια ως GM. Τα ξαδέρφια του, T.J. DiLeo και Max παίζουν επίσης μπάσκετ, με τον πρώτο να αγωνίζεται εδώ και χρόνια στην Telekom Baskets Bonn, με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ!

Ήταν απολύτως λογικό ο David DiLeo να στραφεί από νωρίς στον αθλητισμό και όχι μόνο στο μπάσκετ, καθώς ήταν μέλος και της ομάδας τένις (και πρωταθλητής) στο γυμνάσιο Iowa City West.

Προτίμησε όμως το μπάσκετ, συνέχισε στο γυμνάσιο New Hampton School και στη συνέχεια αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο Central Michigan. Ξεχώρισε με την ικανότητά στα τρίποντα και αποφοιτώντας το 2020, ήταν ο πρώτος σε εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του κολεγίου του, με 337!

Τη σεζόν 2019-20, την τελευταία του χρονιά στο NCAA, είχε 14,5 πόντους, 5 1 ριμπάουντ, 0,9 ασσίστ, με 40% στα τρίποντα και 87,5% στις βολές και νωρίς μέσα στο καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου 2020, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ισπανική Murcia. Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 19 παιχνίδια στο Ισπανικό πρωτάθλημα, με 8,1 πόντους (37% στα τρίποντα, 54,5% στα δίποντα και 90% στις βολές), με καλύτερή του στιγμή τους 22 πόντους που πέτυχε στην εκτός έδρας νίκη επί της Baskonia. Σε αυτό το παιχνίδι μάλιστα πέτυχε 4 συνεχόμενα τρίποντα στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου!

Ένας τραυματισμός σε δάχτυλο του δεξιού του χεριού ήταν η αιτία για να διακοπεί γρήγορα η πρώτη του επαγγελματική σεζόν. Ο DiLeo υποβλήθηκε σε επέμβαση τέλη Ιανουαρίου και έμεινε εκτός αγώνων για τρεις μήνες».