Ολυμπιακός: Πρώτο βήμα στο Champions League με φιλάθλους στο Καραϊσκάκη

21/07/2021, 12:20
Ολυμπιακός: Πρώτο βήμα στο Champions League με φιλάθλους στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός καλείται σήμερα να αποδείξει ότι δικαίως φέρει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Νέφτσι Μπακού που θα αντιμετωπίσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τον β΄ προκριματικό γύρο του Champions League. 

Οι «ερυθρόλευκοι», υποδέχονται στις 22:00 την ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα τους διευκολύνει ενόψει του επαναληπτικού της επόμενης εβδομάδας, στην πρωτεύουσα των Αζέρων.

«Η ομάδα είναι καλά, έχει δουλέψει πολύ, είμαστε ικανοποιημένοι παρόλο που είμαστε στην αρχή και υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Δουλεύουμε, όμως σε ταχύτατο ρυθμό για την εποχή που βρισκόμαστε και είμαστε σε καλό επίπεδο», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος πρόσθεσε επίσης ότι «ο Βαλμπουενά είναι καλά, προπονείται κανονικά την τελευταία εβδομάδα, βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και είναι έτοιμος για το παιχνίδι».

Ταυτόχρονα, ο Μαρτίνς επισήμανε τις δυσκολίες του παιχνιδιού: «Εννοείται ότι έχω μελετήσει τη Νέφτσι, είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, αξίζει το σεβασμό μας, έχει διεθνείς παίκτες και έκανε καλά ματς για να προκριθεί. Εμείς μπορεί να θεωρούμαστε φαβορί, αλλά για να μπορέσουμε να προκριθούμε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να παίξουμε όπως ξέρουμε και να σεβαστούμε τον αντίπαλό μας».

Αυτή τη φορά όμως οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τη συμπαράσταση από το ένθερμο κοινό τους, ύστερα από πολύ καιρό κι αυτό ίσως να είναι ένα σημείο που θα κάνει τη διαφορά. «Είναι συμβολική ημέρα, θα επιστρέψει ο κόσμος μας. Θέλω να ξαναπώ ότι το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν είναι το ίδιο. Είναι παιχνίδι που έχει ανάγκη το πάθος των φιλάθλων», σχολίασε ο Μαρτίνς.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης, 21 Ιουλίου:

Καϊράτ (Καζακστάν)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μάλμε (Σουηδία)-Ελσίνκι (Φινλανδία)
Μούρα (Σλοβενία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Γαλατασαράϊ (Τουρκία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Φλόρα Ταλίν (Εσθονία)