Οριστικό: Τέλος ο Μέσι από την Μπαρτσελόνα

06/08/2021, 09:34
Οριστικό: Τέλος ο Μέσι από την Μπαρτσελόνα

Παρότι πριν από μερικές εβδομάδες οι «μπλαουγκράνα» είχαν μιλήσει για συμφωνία με τον Μέσι, τον άνθρωπο που άλλαξε τη μοίρα ενός πολύ μεγάλου συλλόγου, τα οικονομικά εμπόδια κατέστησαν αδύνατο για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή να παραμείνει στην ομάδα.

Σε μια ιστορική ανακοίνωση η Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε ότι «παρά το γεγονός ότι Μπαρτσελόνα και Μέσι είχαν φτάσει σε μία αρχική συμφωνία και η ξεκάθαρη επιθυμία των δύο πλευρών να υπογράψουν σήμερα ένα νέο συμβόλαιο, αυτό δεν κατέστη δυνατό, εξαιτίας των αυστηρών οικονομικών κανονισμών που έχει θέσει η La Liga».

Έτσι, «ως αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, ο Μέσι δεν μπορεί να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα. Οι δύο πλευρές αισθάνονται λυπημένες που δεν ευοδώθηκε η συνέχεια της συνεργασίας τους. Η Μπαρτσελόνα εγκάρδια εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον Μέσι για την αμέριστη συμβολή του στο να μεγαλώσει ως σύλλογος και του εύχεται ό,τι καλύτερο για το μέλλον του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο».

Ο Μέσι έχει ταυτίσει το όνομά του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, στην ανδρική ομάδα της οποίας έπαιζε από το 2004 κι έπειτα, καταγράφοντας 778 συμμετοχές με 672 γκολ και 305 ασίστ, όντας ο ρέκορντμαν στην Ιστορία της «Μπάρτσα» αλλά και της ισπανικής Λίγκας σε πάμπολλες κατηγορίες.

Η παρουσία του και η απαράμιλλη κλάση του βοήθησε τους Καταλανούς να κατακτήσουν 10 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 7 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 4 Champions League, 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων!