Ξηλώθηκε το... πουλόβερ του Καρντόσο στην ΑΕΚ

01/09/2021, 13:05
Ξηλώθηκε το... πουλόβερ του Καρντόσο στην ΑΕΚ

Αν γίνει μία δημοσκόπηση για το συνώνυμο της προπονητικής αποτυχίας στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ, ο Μιγκέλ Καρντόσο θα συγκεντρώσει πολλές προτιμήσεις.

Σίγουρα ήταν η κορυφαία αστοχία της «νέας εποχής», δηλαδή της τελευταίας οκταετίας. Τις δικές του λανθασμένες επιλογές το 2019, αλλά και του τότε τεχνικού διευθυντή, Νίκου Λυμπερόπουλου, πλήρωνε μέχρι σήμερα η ΑΕΚ.

Και μεταφορικά, αδυνατώντας να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο, αλλά και κυριολεκτικά, αφού σήμερα «ξεφορτώθηκε» και το τελευταίο έμμισθο μέλος της «λαίλαπας Καρντόσο».

Ο Νταβίντ Σιμάο ήταν ένας ποδοσφαιριστής που, όπως και ο συμπατριώτης του προπονητής, φάνηκε από τις πρώτες εβδομάδες παρουσίας του ότι δεν είχε και πολλά να προσφέρει. Σε αυτό συμφώνησαν και οι δύο ομάδες που παραχωρήθηκε ως δανεικός (Χαποέλ Μπερ Σεβά, Μορεϊρένσε), καθώς δεν εξέφρασαν την επιθυμία να τον αγοράσουν ή έστω να επεκτείνουν τον δανεισμό του. Με τη σημερινή αποδέσμευσή του κλείνει οριστικά ο κύκλος του καλοκαιριού του 2019.

Φυσικά δεν ήταν όλοι όσοι αποκτήθηκαν τότε ανεπαρκείς. Υπήρχαν και καλοί παίκτες που απλώς δεν «κόλλησαν», όπως ο Ντανιέλε Βέρντε, ο οποίος φεύγοντας έφερε και ένα σημαντικό ποσό στην Ένωση, αλλά και ένας που προσέφερε αρκετά, όμως δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του, ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Το καλοκαίρι του 2019 αποκτήθηκαν 9 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς μόνο ο Όγκνιεν Βράνιες θα φοράει και φέτος τη φανέλα της Α΄ ομάδας, αλλά κι αυτός έφυγε το καλοκαίρι του 2020, για να επιστρέψει τώρα.

Αναλυτικά που βρίσκονται τώρα οι παίκτες που επέλεξαν οι Καρντόσο, Λυμπερόπουλος:

Παίκτης Από Σήμερα

1. Νέλσον Ολιβέιρα Νόριτς ΠΑΟΚ

2. Ντανιέλε Βέρντε Ρόμα Σπέτσια

3. Νταβίντ Σιμάο Αντβέρπ Free agent

4. Μίλος Ντέλετιτς ΑΕΛ Ανόρθωση

5. Παουλίνιο Τσάβες Μορεϊρένσε

6. Γιώργος Αθανασιάδης Αστ.Τρίπολης Σερίφ Τιρασπόλ

7. Γιώργος Κορνέζος Εθνικός ΑΕΚ Β΄

8. Τσίκο Ζεράλντες Σπόρτινγκ Λ. Εστορίλ

9. Όγκνιεν Βράνιες Άντερλεχτ ΑΕΚ

Όσο για τον «αρχιτέκτονα» εκείνης της ομάδας, ο Καρντόσο συνεχίζει να περνάει ως «κομήτης». Αφού έμεινε άνεργος για περίπου 1,5 χρόνο μετά την απομάκρυνσή του από την ΑΕΚ, βρήκε δουλειά στη Ρίο Άβε για 4 μήνες (Φεβρουάριος-Μάιος 2021) και πλέον είναι ξανά άνεργος. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια πέρασε από ισάριθμες ομάδες και πρόλαβε να κάνει μόλις 8 παιχνίδια με τη Ναντ, 15 με τη Θέλτα, 4 με την ΑΕΚ και 20 με τη Ρίο Άβε.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ