Ο Λούκας Ερναντέζ γλίτωσε τη φυλακή - δεκτή η προσφυγή του

27/10/2021, 11:34
Ο Λούκας Ερναντέζ γλίτωσε τη φυλακή - δεκτή η προσφυγή του

Μεγάλη ανακούφιση για τον Λούκας Ερναντέζ, καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Μαδρίτης έκανε δεκτή την προσφυγή του και ο Γάλλος άσος αποφεύγει το σοβαρό ενδεχόμενο να εκτίσει εξάμηνη ποινή φυλάκισης.

Ο 25χρονος διεθνής αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου κινδύνευε με φυλάκιση, καθώς στις αρχές του μήνα το δικαστήριο είχε αποφασίσει να ακυρώσει την αναστολή της ποινής εξάμηνης φυλάκισης που του είχε επιβληθεί τον Δεκέμβριο του 2019.

Η υπόθεση αφορά τη θυελλώδη σχέση του Ερναντέζ με την τότε σύντροφό του, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν αλληλοκατηγορηθεί για βίαιη συμπεριφορά. Ο τότε ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης είχε καταδικαστεί δύο φορές (τη μία εξ αυτών μάλιστα είχε δηλώσει ένοχος) και του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα, όμως το ζευγάρι επανασυνδέθηκε και ταξίδεψε για διακοπές στο Μαϊάμι, αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφίες στα social media.

Για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων, επιβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στον Ερναντέζ ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, όμως το δικαστήριο στις αρχές Οκτωβρίου έκρινε ότι ο παίκτης της Μπάγερν -ως δις υπότροπος- δεν πληροί τις προϋποθέσεις χορήγησης αναστολής και διέταξε τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό ίδρυμα!

Ο Ερνάντεζ στη συνέχεια προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο, το οποίο έκανε δεκτή τελικά την προσφυγή του και επανέφερε την αναστολή της ποινής του.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ