Super League: Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός

01/11/2021, 00:39
Super League: Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός

Ο Oλυμπιακός, που  έφυγε νικητής από το Αγρίνιο, επικρατώντας με 2-1 του Παναιτωλικού, το Σάββατο, έφτασε τους 20 βαθμούς και παρέμεινε μόνος στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει του Άρη με 2-1 χάρη στα γκολ των Μήτογλου και Μάνταλου, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου το μόνο που κατάφερε είναι να μειώσει με τον Ματέο Γκαρσία. Πλέον, μετά από αυτή τη νίκη η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, έφτασε τους 19 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη απώλεια βαθμών του στη Λεωφόρο, παραχωρόντας λευκή ισοπαλία στον ΟΦΗ, ενώ ισόπαλο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι και του ΠΑΣ με τον Αστέρα.

Ο Ατρόμητος ούτε σε αυτή την αγωνιστική δεν κατάφερε να φτάσει στην νίκη, μετά το 2-2 με τον Λαμία.

ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 2-1– Έντονα παράπονα από τον Αρη

Super League Interwetten: Η βαθμολογία μετά το 2-1 στο ΑΕΚ - Άρης

Τρία στα τρία για την ΑΕΚ του Αργύρη Γιαννίκη, που επικράτησε σήμερα 2-1 του Άρη στο ΟΑΚΑ, παρουσία περίπου 25.000 θεατών. Με τα γκολ του Μήτογλου (16΄) και Μάνταλου (37΄πεν.) η Ένωση πήρε τους τρεις βαθμούς που τη διατηρούν στη 2η θέση της βαθμολογίας της Super League μετά τις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής. Για τον ‘Αρη μείωσε ο Ματέο Γκαρσία στο 73΄, δυο λεπτά μετά την αποβολή του Μήτογλου.

Το σκορ ημιχρόνου (2-0) είναι μία μαγική εικόνα, η οποία διαμορφώθηκε αφενός από τις επεμβάσεις του Τσίτσαν Στάνκοβιτς, αφετέρου από -δύο- αμυντικά λάθη των φιλοξενούμενων. Ο Αυστριακός γκολκίπερ έδειξε ξανά την κλάση του σε σουτ του Μπερτόγλιο και του Ματέο Γκαρσία, ενώ «διασώθηκε» από το δοκάρι στην κεφαλιά του Μπράμπετς στο 23΄. Στην… απέναντι εστία, οι Αρειανοί επέτρεψαν στο Σίμο Μήτογλου να σκοράρει εντελώς ανενόχλητος με απευθείας σουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου στο 16΄. Ο νεαρός αμυντικός πανηγύρισε το πρώτο γκολ της καριέρας του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο ‘Αρης δεν πτοήθηκε και συνέχισε να έχει την υπεροχή μέσα στο γήπεδο, όμως στο 37΄ «προδόθηκε» ξανά από ένα ατομικό λάθος, αφού ο Μπράμπετς ανέτρεψε το Μάνταλο μέσα στην περιοχή, σε μια φάση που μάλλον δεν εγκυμονούσε κινδύνους. Ο αρχηγός ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-0.

Στο 74΄ από τη σέντρα του Σούντγκρεν ο Ματέο Γκαρσία με κεφαλιά έγραψε το 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στο 76΄ οι Θεσσαλονικείς «άγγιξαν» την ισοφάριση, αλλά ο Μισελέν απομάκρυνε πάνω στη γραμμή τη μπάλα μετά από προσπάθεια του Εντιαγέ.

Η κυριαρχία των «κίτρινων» ήταν απόλυτη στο β΄ ημίχρονο, ενώ συνολικά οι τελικές προσπάθειές τους ήταν 20 έναντι μόλις 5 της ΑΕΚ. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να ολοκληρώσουν το come back. Η Ένωση κράτησε το 2-1 με τον Στάνκοβιτς να δικαιούται τον τίτλο του πολυτμότερου, αλλά και τον Σάσα να χάνει γκολ που δεν… χάνεται στο 90+8΄!

Με ανάρτησή της στα Social Media αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του αγώνα με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ΠΑΕ Άρης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της προς τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αλλά και τον διαιτητή, Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο. Οι άνθρωποι του Άρη διαμαρτύρονται για το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ, ενώ ζητούν και κόκκινη κάρτα στον Λάζαρο Ρότα.

Ο ΟΦΗ «μπλόκαρε» τον Παναθηναϊκό και τον κράτησε “άσφαιρο” στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 0-0 (vids): «Δάγκωνε» ο ΟΦΗ, μπλόκαρε ο Παναθηναϊκός,  πρώτη απώλεια στη Λεωφόρο | Gazzetta

Ο ΟΦΗ βρήκε τον τρόπο να μπλοκάρει όλα τα «όπλα» και τον εφετινό, επιθετικό «οίστρο» του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης», φεύγοντας από το γήπεδο με το 0-0 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Πρώτη εντός έδρας απώλεια για τους «πράσινους», μετά από τρεις σερί νίκες στο γήπεδο της Λεωφόρου, παρέμειναν αήττητοι οι Κρητικοί μακριά από την έδρα τους για τέταρτο ματς φέτος (3 ισοπαλίες και μία νίκη).

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε με την ίδια ένταση που έβγαλε στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια του, έχοντας απέναντι του έναν πολύ καλά «διαβασμένο» ΟΦΗ, ο οποίος είχε «κλείσει» εξαιρετικά με βοήθειες των ακραίων επιθετικών και των εσωτερικών χαφ, τους χώρους στους οποίους κινείται (τα 10-15 μέτρα έξω απ’ την περιοχή) ο Καρλίτος και οι εξτρέμ Χατζηγιοβάνης και Βιτάλ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, με τον ΟΦΗ να δίνει ακόμη περισσότερο χώρο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως δυσκολευόταν πάρα πολύ να φτάσει στην περιοχή της ομάδας της Κρήτης.

Στην τελευταία επίθεσή τους (στο 90’+3’) οι «πράσινοι» βρήκαν δίκτυα με τον Καρλίτος, όμως με υπόδειξη του α’ βοηθού Κούλα Χασάν (Ξάνθης) κι έλεγχο από το VAR, φάνηκε ότι ο επιθετικός των «πράσινων» ήταν ελάχιστα μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του ΟΦΗ και το τέρμα του ακυρώθηκε.

Ισόπαλοι ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας

Superleague 1, ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας  Τρίπολης 1-1: Μοιρασιά στους Ζωσιμάδες

ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης έμειναν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στους «Ζωσιμάδες». Έτσι οι Ηπειρώτες κατάφεραν να παραμείνουν στη ζώνη που οδηγεί στα play-offs του πρωταθλήματος, κρατώντας παράλληλα σε απόσταση αναπνοής τους Αρκάδες.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πιο απειλητικός και με τις περισσότερες στιγμές στο παιχνίδι. Ωστόσο οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στο 34′ με τον Σίτο να κάνει το 0-1 στην πρώτη τελική της ομάδας του στην εστία.

Οι πανηγυρισμοί όμως δεν κράτησαν πολύ για τους Πελοποννήσιους, καθώς τρία λεπτά αργότερα (37′) ο Μπρένερ, εκμεταλλεύτηκε στην πάσα του Εραμούσπε και έφερε το ματς στα ίσα κάνοντας το 1-1. Σκορ με το οποίο ο διαιτητής έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο 83ο λεπτό, οι Αρκάδες έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο Χερόνιμο Μπαράλες. Τίποτα δεν άλλαξε έως το τέλος και έτσι το 1-1 παρέμεινε.

Λαμία -Ατρόμητος 2-2

Λαμία - Ατρόμητος 2-2: Κόλλησαν στην ισοπαλία

Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της σημερινής ημέρας στη Super League, Λαμία και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε δύο φορές με τους Στρούγγη (19΄) και Βασιλαντωνόπουλο (58΄) για να ισοφαρίσουν ισάριθμες φορές οι γηπεδούχοι με τους Παπαδόπουλο (αυτ. +45) και Αραμπούλι (79΄). Έτσι, ο Ατρόμητος παραμένει ουραγός στο πρωτάθλημα με μόλις 3 βαθμούς, μετά από 8 αγωνιστικές, ενώ η Λαμία έχει 6 βαθμούς.

Το σκορ άνοιξε στο 19΄ ο Ατρόμητος, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γκαραβέλης δεν μπόρεσε να ελέγξει την μπάλα και ο Στρούγγης από κοντά «έγραψε» το 1-0. Η Λαμία πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν Σκόνδρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος, οι Περιστεριώτες είχαν διάθεση, πίεσαν την εστία της Λαμίας και κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα στο 58΄. Μετά από ωραία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Ντένιτς άνοιξε την μπάλα δεξιά στον Βασιλαντωνόπουλο και εκείνος με πλασέ έκανε το 2-1.

Η Λαμία, όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 79ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Προβυδάκη, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Αραμπούλι σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2

ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 3-1

H βαθμολογία