Κατά της Super League η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

23/11/2021, 15:13
Κατά της Super League η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδριάζει σε Ολομέλεια από χθες (22 Νοεμβρίου) και έως τις 25 Νοεμβρίου.

Αυτή η αφορμή ήταν χρήσιμη, εκτός άλλων, για να επιστρέψει η συζήτηση στο θέμα της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας και γενικότερα στο αθλητικό μοντέλο που σκοπεύει να προωθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα τέλη Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε λάβει θέση κατά του εγχειρήματος που εμπνεύστηκαν οι μεγάλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της «Γηραιάς Ηπείρου». Το έκανε μέσα από μια ανακοίνωση, στην οποία τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να είχε συμμετάσχει περισσότερο στο αθλητικό τοπίο, για να ενθαρρύνει ένα πιο δίκαιο μοντέλο που θα ευθυγραμμίζεται με τις αξίες της Ε.Ε. για ένταξη και ισότητα.

Σε έκθεση που ενέκρινε η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας με 29 ψήφους υπέρ, μία κατά και μία αποχή, τα μέλη του Κοινοβουλίου ζήτησαν από την Ε.Ε. να διαμορφώσει την ευρωπαϊκή αθλητική κουλτούρα σύμφωνα με τις αξίες της αλληλεγγύης, της βιωσιμότητας και της ένταξης, του ανταγωνισμού και της ισότητας.

Χθες, κατά την ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς θυμήθηκε ότι «στα 14 μου είχα την ευκαιρία να πάω να δω την αγαπημένη μου ομάδα, τον Άρη Θεσσαλονίκης, να παίζει με τη Σεντ Ετιέν, δύο χρόνια αργότερα με τη Μάντσεστερ Σίτι, ακόμη και με την Ατλέτικο Μαδρίτης».

«Αυτό συμβαίνει», πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς, «επειδή έχουμε αναπτυχθεί σε ένα μοντέλο στο οποίο όλοι έχουν ευκαιρία σε ένα ανοιχτό και αξιοκρατικό σύστημα, που παρέχει ευκαιρίες στους πάντες. Αυτό είναι το μοντέλο στο οποίο πρέπει να βασίζονται τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για να φιλοδοξούν τις ίδιες εμπειρίες και τις ίδιες αξίες», κατέληξε.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ